Вершина цинізму: в окупованому Маріуполі завершлили мурал "дівчинка, на яку падають снаряди НАТО"

Вершина цинізму: в окупованому Маріуполі завершлили мурал "дівчинка, на яку падають снаряди НАТО"

Вершина цинізму: в окупованому Маріуполі завершлили мурал "дівчинка, на яку падають снаряди НАТО"
. Російський мурал в Маріуполі, Фото: Маріупольська міськрада

У окупованому Маріуполі на фасаді будинку, поневеченого російськими обстрілами, намалювали зображення "дівчинки, яку обстрілюють снаряди НАТО". Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

"В окупованому Маріуполі завершили створення муралу з дівчиною, на яку "падають снаряди НАТО". Автор – італійський художник, який активно малює мурали в Росії. Про те, що на дітей Маріуполя падали російські бомби, художник, мабуть, репортажів та виставок не бачив. Навіть відома трагедія з Драматичним театром – його оминула", — заяви вили у міськраді.

Мурал італійського худоника Йоріт Чіро Черулло в Маріуполі, липень 2023 року
Фото: Петро Андрющенко/Telegram

На идео, опублікованому радником міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, видно, що будинок, на якому намалювали мурал, наполовину спалений.

В цей район вже на початку повномасштабного вторгнення, у лютому 2022 року прилетіла російська ракета Точка-У, нагадав Андрющенко.

Він зазначив, що окупанти знесли найбільш пошкодженні багатоповерхівки у районі. Загалом, навів він дані, у знесених будинках до 24 лютого 2022 року проживали близько 12 тисяч людей.

"Як не крути — дійсно виходить символ Росії в Маріуполі. Без прикрас, смаку та художньої цінності. Все як є", — заявив Петро Андрющенко.

Вершина цинізму: окупанти у Маріуполі завершлили мурал "дівчинки, на яку падають снаряди НАТО"
Вершина цинізму: окупанти у Маріуполі завершлили мурал "дівчинки, на яку падають снаряди НАТО". Фото: Маріупольска міська рада/Telegram

Автор цього мурала — італійський вуличний художник Йоріт Чіро Черулло, який малює під псевдонімом Jorit. Він публікував у своєму Instagram відео роботи над стінописом. До цього італієць перебував на території Росії, про що свідчать інші його дописи в соцмережі. Своє перебування в Маріуполі художник підтвердив у сториз.

Jorit відомий тим, що у березні 2022 року в рідному Неаполі намалював стінопис із зображенням російського письменника Федора Достоєвського і написом "Світ врятує краса". В очах письменника на муралі — дитина в кольорах самопроголошеної "ДНР".

У міськраді зазначили, що раніше окупанти знищили мурал "Мілана", який пережив російські обстріли міста. На муралі була зображена дівчинка, чия мати загинула від обстрілу РФ у 2015 році, а сама дівчинка зазнала серйозних травм.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок