Влаштував бешкет: на Хмельниччині ДБР розслідує інцидент за участю посадовця поліції

Влаштував бешкет: на Хмельниччині ДБР розслідує інцидент за участю посадовця поліції

Влаштував бешкет: на Хмельниччині ДБР розслідує інцидент за участю посадовця поліції
Шеврон поліції. УНІАН

П'яне кермування, конфлікт та застосування сили до перехожих, напад на колегу, відмова від експертизи на алкоголь. У ДБР розпочали розслідування "за фактом перевищення влади або службових повноважень" керівником поліції Старосинявської громади. Внутрішнє розслідування також проводить Хмельницьке управління Національної поліції. Посадовця від службових обов'язків відсторонили.

Про інцидент, який розпочався на вулицях Старої Синяви і продовжився у Летичівській лікарні, куди поліцейського привезли для експертизи на алкоголь, стало відомо із допису та відео, яке виклав у Facebook депутат Старосинявської селищної ради Юрій Кравчук.

На відео Кравчук запитує поліцейського про причину зупинки його сина, який їхав вулицею на моторолері. Між чоловіками відбувається суперечка: Кравчук стверджує, що поліцейський п'яний, на що той вириває телефон та б'є співрозмовника кулаком в обличчя.

"Нецензурна лайка і погрози залишились поза кадром. Після виклику "102" і приїзду справжніх поліцейських, Сергій Бондар намагався втекти з місця події. На освідчення стану алкогольного сп'яніння його відвезли до Летичівської лікарні, де він відмовився від експертизи та знову намагався втекти, розбивши обличчя одному з поліцейських. В результаті Сергій Бондар був затриманий з застосуванням кайданків", — прокоментував відео Юрій Кравчук.

У поліції Хмельницької області ситуацію не коментують, хоч і не заперечують, що подія мала місце.

"Туди виїжджали представники управління внутрішньої безпеки і управління головної інспекції та дотримання прав людини головного управління Нацполіції області, які провели першочергову перевірку. Усі зібрані матеріали вже скеровано до територіального управління Державного бюро розслідувань", — розповіла Суспільному Хмельницький начальниця сектору комунікацій поліції області Інна Глега.

Речниця Хмельницької обласної прокуратури Марина Тисячна повідомила Суспільному, що за матеріалами, зібраними департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції, відкрито кримінальне провадження. Розслідує його ДБР. У справі йдеться про "перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, які супроводжувалися насильством". Стаття перебачає покарання від трьох до восьми років в'язниці.

За попередніми даними слідства, 11 липня 2023 року близько 23:00 у селищі Стара Синява поліцейський, який був у формі та на службовому авто, зупинив двох підлітків на скутері, які начебто порушили правила дорожнього руху:

"В ході спілкування із батьком одного із водіїв, правоохоронець вів себе зухвало, тож чоловік почав знімати усе на мобільний телефон. Це обурило правоохоронця, він вибив пристрій з рук та намагався розбити ногою, а згодом вдарив чоловіка в обличчя. Після виклику поліцейських посадовця було доставлено до лікарні для освідування на алкогольне сп'яніння", — розповіла Суспільному речниця хмельницького управління ДБР Катерина Герасімук.

У лікарні поліцейський відмовився від експертизи на алкоголь і кілька разів вдарив колегу в обличчя та живіт. Через це до справи додали другу статтю — "умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень".

Станом на 18:00 у поліції Хмельницької області повідомили, що також призначили службове розслідування. Поки воно триватиме, посадовець поліції буде відсторонений від виконання службових обов’язків.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок