У Львові попрощаються із захисником Тарасом Дацком

У Львові попрощаються із захисником Тарасом Дацком

У Львові попрощаються із захисником Тарасом Дацком
. Військовий Тарас Дацко. Джерело: Львівська міська рада

У Львові сьогодні, 7 липня, попрощаються із військовослужбовцем Тарасом Дацком. Чоловік виконував бойові завдання на Харківщині. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться о 12 годині у Гарнізонному храмі. За пів години, о 12:30, відбудеться міська церемонія прощання. Поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Тарас Дацко народився у Львові. Закінчив Професійно-технічне училище №48 (сьогодні — Державний професійно-технічний навчальний заклад "Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва"). Після завершення навчання служив у Житомирі у лавах десантно-штурмових військ, здобув звання "молодший сержант". У мирний час працював будівельником та у супермаркеті.

"У вільний час захоплювався кулінарією", — розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

Із початком повномасштабного вторгнення захищав Україну у складі 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого ОК "Захід" Сухопутних військ ЗСУ. Виконував бойові завдання на Харківщині.

Тарас Дацко загинув 1 липня 2023 року. Йому було 48 років. У чоловіка залишились дружина, двоє синів, брат з родиною та мама з сестрою.

На початок