Саундтрек з фільму-розслідування Суспільного відзначив міжнародний портал незалежної музики

Саундтрек з фільму-розслідування Суспільного відзначив міжнародний портал незалежної музики

Олександр Стратонов написав музику до фільму Суспільного, яка увійшла в топ-20 альбомів
Олександр Стратонов — рівнянин, він має досвід участі у низці рок-гуртів. Колаж Суспільне Рівне

Саундтрек до фільму "Буча: розстріл на Києво-Мироцькій" від команди Суспільного — серед 20 кращих альбомів першої половини 2023 року. Це версія міжнародного порталу незалежної музики "A closer listen". Саундтрек написав режисер відділу розслідувань з Рівного Олександр Стратонов.

Портал "A closer listen" спеціалізується на творчості виконавців, які не мають контрактів з великими музичними лейблами.

"Вони зі мною зв'язалися. Один з редакторів написав рецензію на саме цей альбом саундтреків до фільму "Буча: розстріл на Києво-Мироцькій", який фактично потім потрапив до їхньої підбірки, на їхню думку, двадцятка найкращих альбомів першої половини 2023 року", — розповів Олександр Стратонов.

Cаундтрек
Олександр Стратонов. Фото: Суспільне Рівне

Саундтрек можна прослухати, натиснувши play у вікні нижче

Фільм "Буча: розстріл на Києво-Мироцькій" — із серії розслідувань Суспільного про воєнні злочини росіян в Україні. Музичний супровід до кожного з них Олександр Стратонов створив сам. Для цього купив відповідне обладнання та опрацював серію відеоуроків, як писати саундтреки.

"Створюючи фільм, я контролюю кожен етап: це зйомка, режисура, монтаж, дизайн, графіка і музика. Оскільки я знімаю і монтую фільм, то відчуваю, де і яка музика необхідна. Бо вона не живе сама по собі, саундтрек — це лише продовження фільму. Його основна мета — підсилити візуальну складову фільму", — пояснив автор саундтреків.

Cаундтрек
Фото: Суспільне Рівне

Олександр Стратонов має досвід гри на гітарі та бас-гітарі у низці рівненських рок-гуртів. Для роботи над саундтреками опанував гру на фортепіано.

Навчався на початку повномасштабного вторгнення РФ. Це, з його слів, допомогло легше пережити невизначеність у перші місяці:

"Працюючи над документальними фільмами, у мене постійно була найбільша проблема — музичний супровід. Ми користувалися послугами спеціалізованих музичних бібліотек, але їхня проблема в тому, що ти береш якийсь уже готовий твір, створений кимось іншим. Навіть, якщо він пасує до того, що ти змонтував — все одно не ідеально. Тож в якийсь момент зрозумів, що можу спробувати сам написати музику до своїх фільмів".

Фільм-розслідування Суспільного "Буча: розстріл на Києво-Мироцькій"

Станом на 8 липня фільм "Буча: розстріл на Києво-Мироцькій" на YouTube-каналі Суспільного має понад 330 тисяч переглядів.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок