Пасажирка таксі у Харкові, водій якого назвав Україну "країною, якої не існує", не вірить у щирість його вибаченнь

Пасажирка таксі у Харкові, водій якого назвав Україну "країною, якої не існує", не вірить у щирість його вибаченнь

Пасажирка таксі у Харкові, водій якого назвав Україну "країною, якої не існує", не вірить у щирість його вибаченнь
. Анна, пасажирка таксі, та водій, який назвав Україну "країною, якою не існує". Червень 2023 року. Фото: скрин з відео учасників конфлікту

У вибачення таксиста не вірить, але задоволена тим, що чоловіка перевірили правоохоронці: так про наслідки своєї суперечки розповідає жителька Харкова Анна, яка виклала у соцмережі відео, де водій таксі називає Україну "країною, якої не існує".

Анна каже, що в таксі грала пісня російського реп-виконавця Міягі, на її вимогу водій вимкнув музику, але почав агресивно висловлюватися та сперечатися, а потім взагалі назвав Україну "неіснуючою країною". Анна вийшла з авто, не доїхавши до пункту призначення. Розмову жителька Харкова записала на відео та виклала у соцмережі. Після поширення та розголосу, водій перепросив.

Анна розказала Суспільне Харків про те, чому не вірить у щирість водія.

Конфлікт в таксі в Харкові: розповідь пасажирки

Я з Харкова, але зараз живу не тут. Минулої середи (28 червня — ред.) я приїхала до Харкова, викликала таксі, сіла в авто і почула, що грає російський виконавець.

Я попросила вимкнути музику, він вимкнув, але одразу почалися питання: "А що вам так принципово?", "А чому?", "А скільки тобі років, дівчинка?". Я зрозуміла, що треба почати записувати, бо неясно, що він далі скаже.

Я зробила це, щоб з’ясувати, що взагалі думає людина, і чи не треба далі кудись звертатися. Тому я спитала, чи не чекає він "звільнення". Якби він сказав "так", я б одразу звернулася до СБУ, бо така людина може бути небезпечною.

Анна - дівчина, яка у Харкові записала відео з таксистом, який назвав Україну "країною 404"
Анна, пасажирка таксі. 3 липня 2023 року. Фото: Олександра Новосел/Суспільне Харків

Я сказала, що російська музика — це музика агресора. За їхні податки роблять ракети, які летять. Він спитав, чи знаю, де я перебуваю, сказав, що Харків — це російськомовне місто й усе таке. Я сказала, що в нас другий рік повномасштабне вторгнення, й в цей момент водій сказав: "Що це за країна? Україна — це країна 404, такої країни немає, її вже обікрали й розібрали".

Я просто раніше бачила відео в соцмережах зі схожими ситуаціями, я думала, що таких людей мало. Коли я це почула від водія таксі, я не одразу зрозуміла, що це все насправді відбувається. Я вже замовкла, а водій продовжив, сказав, що його дістала "істерія з патріотизмом".

Тоді я вирішила змонтувати відео й викласти в соцмережі й відмітити службу таксі. Наступного дня я виклала відео, а також подзвонила в поліцію, вони взяли номери авто, сказали, що перевіряють його. Запропонували написати заяву.

Після публікації у соцмережах, мені написали зі служби таксі: "Дякуємо за надані деталі, хочемо повідомити, що з нашого боку було вжито найсуворіших заходів до цього водія. Його було заблоковано на платформі без можливості розблокування". Також до мене звернулися інші служби таксі, просили надати його номер, щоб не брати на службу.

Таксист публічно перепросив за свої слова

Після розголосу у соцмережах поширили відео з чоловіком, який перепрошує за розмову про "країну, якої не існує". Анна на відео впізнала водія таксі.

"Я — В’ячеслав, житель міста Харкова. Нещодавно я став героєм відеоролика, на якому в мене виникла суперечка з пасажиркою таксі щодо російської пісні, яка грала у мене в автівці. У мене грала пісня групи "Бі-2", яка є іноагентом в Російській Федерації та виступає проти війни. Через це я розлютився та сказав слова, які не відображають мою позицію. Я підтримую Україну, я патріотично налаштований та різко негативно ставлюся до Росії та її збройної агресії. Прошу вибачення за сказані слова", — сказано у відео таксиста.

Анна, каже, що у вибачення не вірить: "Він насправді у вибаченнях трошечки збрехав або забув. Він сказав, що там грали Бі-2, які проти війни, але в мене є відео, де грає музика і водій мене питає: а ви знаєте, що це за виконавець? Я впізнала, що то був Міягі. Про яку там щирість йде мова, якщо людина бреше у відео?".

Я просто рада, що його перевірили й що він не несе ніякої небезпеки для інших людей. І я рада, що він не висловлюватиме пасажирам такі думки. Навіть якщо ці вибачення були не щирі, сподіваюся, що більше він так не робитиме

"Моя мета була в тому, щоб цю людину, яка агресивно налаштована та має таку антиукраїнську позицію, перевірили, бо не відомо, чим він ще може займатися, окрім поїздок у таксі. Я вважаю, що зараз така поведінка неприпустима. Бо через таких людей все ще є люди, які розділяють нашу країну на схід і захід", — сказала Суспільному Анна.

В обласному управлінні СБУ Суспільне Харків сказали, що ім'я водія встановили та провели з ним розмову.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок