Стан укриттів у Херсоні не відповідає вимогам. Рада оборони України визнала роботу з облаштування сховищ незадовільною

Стан укриттів у Херсоні не відповідає вимогам. Рада оборони України визнала роботу з облаштування сховищ незадовільною

Стан укриттів у Херсоні не відповідає вимогам. Рада оборони України визнала роботу з облаштування сховищ незадовільною
. Херсон, додаткові укриття в місті, 13 червня 2023 рік. Фото: керівник МВА Роман Мрочко/Telegram

Рада оборони України після обстежень сховищ у Херсоні визнала роботу з їх облаштування незадовільною. Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на брифінгу 27 червня.

Як розповів Олександр Прокудін, цю роботу розпочали у березні. Військові адміністрації міста й області планують звести більше сховищ.

"Наше завдання — нарощення фонду захисних споруд на 100% жителів. Це — будівництво укриттів модульного типу та пристосування до цього споруд підземного типу. Зараз працюємо над тим, щоб в кожній школі, у кожному дитсадочку та у місці великого скупчення людей були місця, де можна укритись від ракетних і всіх інших обстрілів", —сказав Прокудін.

Комісія виявила суттєві недоліки при облаштуванні захисних споруд. Наразі у Херсонській громаді встановлені 102 мобільних укриття, з них 14 – підземні. Тривають ремонти у 30 підвальних сховищах. Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Роман Мрочко.

"За результатами перевірки та виявлених суттєвих порушень будуть притягнуті до адміністративної відповідальності начальники відділів цивільного захисту міської військової адміністрації та міськради", — повідомив Мрочко.

Що відомо про встановлення укриттів у Херсоні

9 січня у Херсоні встановили перше мобільне укриття. Його розташували у центрі міста на місці трагедії 24 грудня. В укритті можуть перебувати 25 людей одночасно.

18 січня в обласному центрі встановили ще три мобільні укриття. Їх розташували в районі Дніпровського ринку та на привокзальній площі. Привезли укриття з Одеси, де їх виготовили. Робили все за спонсорські гроші в рамках проєкту SafePlace4UA.

В різних мікрорайонах Херсона налічується 262 простих укриттів. Їх розділяють на три категорії: великі сховища, де одночасно може перебувати до 300 людей, тимчасові укриття у багатоповерхівках — підвали та вуличні, де люди мають ховатись від уламків.

У травні в обласному центрі встановили найбільше укриття з високим ступенем захисту. Довжина споруди складає 9 метрів, товщина стін — 30 см. В укритті одночасно можуть заховатися до 50 людей.

За п'ять днів червня у Херсонській громаді встановили дев'ять укриттів, де місцеві жителі можуть сховатися від обстрілів.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок