Як на фронті воює нащадок полковника УПА, командир батальйону "Карпатської Січі" Михайло Стецик

Як на фронті воює нащадок полковника УПА, командир батальйону "Карпатської Січі" Михайло Стецик

Як на фронті воює нащадок полковника УПА, командир батальйону "Карпатської Січі" Михайло Стецик
. Фото: Facebook/Михайло Стецик

Військовослужбовець з Івано-Франківщини Михайло Стецик на псевдо Рен служить командиром мінометного розрахунку окремої групи 206 батальйону територіальної оборони ЗСУ "Карпатська Січ". Він — нащадок полковника УПА Василя Андрусяка. Історію воїна та його родини розповіли на Facebook-сторінці підрозділу.

Своїм кредо боєць називає першу заповідь українського націоналіста: "Здобудеш Українську державу або загинеш в боротьбі за неї".

"Мій прадідусь — легендарна постать — полковник Української повстанської армії та один з найзвитяжніших командирів, удостоєний найвищої нагороди УПА, – Василь Андрусяк на псевдо Грегіт, Різун. Відколи себе пам’ятаю, в родині все було сповнене пам’яті про нього, зокрема бібліотека, де я міг прочитати про прадідуся. Ним я надихався. Зараз усвідомлюю, що ті умови, в яких йому довелося воювати: міжвоєнний та повоєнний періоди Першої та Другої світових війн, то була тяжка боротьба в тотальній окупації України", — каже Михайло.

У своєму останньому бою, щоб уникнути полону й не здатися живим в руки ворога, його предок Василь Андрусяк застрелився.

"Для мене захист Батьківщини — найвище прагнення та найбільша чеснота з усіх можливих, оскільки в різні епохи все моє коріння та пращури брали активну участь у боротьбі за незалежність України. Вони були визначними людьми і я не маю права осоромити їхню честь, тим більше, що зараз відбувається вирішальна битва за саме існування нашого українського народу", — каже Рен.

Михайло, пишуть у "Карпатській Січі", на практиці опановував військову науку й досяг значних результатів. Воїн каже, що визвольна війна українців почалася давно. Чоловік має надію, що тепер вона закінчиться. Тому він — у лавах українського війська. Військовослужбовець хоче остаточно перемогти війська РФ та бачити сильну Україну.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок