Чітких підстав немає: Шмигаль відповів на петицію про звільнення Ткаченка

Чітких підстав немає: Шмигаль відповів на петицію про звільнення Ткаченка

Важливо
Чітких підстав немає: Шмигаль відповів на петицію про звільнення Ткаченка
. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Фото: УНІАН

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію з вимогою звільнення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Він повідомив, що не бачить підстав для такого кроку.

Прем’єр зазначив, що зі змісту петиції "неможливо встановити факти та обставини, які давали б чіткі підстави" для того, щоб глава уряду запропонував Верховній Раді звільнити Ткаченка.

Також Шмигаль зазначив, що на адресу Секретаріату Кабміну надійшов лист, у якому сам міністр відкидає всі звинувачення.

ткаченко
Шмигаль не буде звільняти Ткаченка. Скріншот із відповіді на петицію

Лист Ткаченка

"Зазначена петиція не містить жодних конкретних фактів щодо діяльності О. Ткаченка на посаді", — йдеться у листі.

ткаченко
Лист Ткаченка. Скріншот із листа Ткаченка до Секретаріату

Також міністр зазначає, що, на його думку, сторона, яка запустила інформаційну кампанію, не змогла надати жодних фактів, які б доводили правдивість звинувачень.

"Варто зазначити, що ця інформаційна кампанія співпала у часі з процесом розірвання угоди безоплатного користування майном між монастирем УПЦМП та Національним заповідником "Києво-Печерська Лавра"", — йдеться у листі.

У листі Мінкульт помилився з ім'ям автора петиції: Юрія Шияна назвали Андрієм Шияном. Так, Ткаченко вказав, що попередня петиція, зареєстрована "Андрієм Шияном", не набрала й 1% необхідних підписів.

У чому суть петиції

Петицію створив Юрій Шиян 7 березня. У ній просили прем’єр-міністра Дениса Шмигаля зробити подання до Верховної Ради про звільнення з посади міністра Олександра Ткаченка у зв’язку "з неналежним виконанням своїх посадових обов’язків". Звільнити міністра може лише парламент.

"Перебуваючи на посту Міністра культури та інформаційної політики, здійснював керівництво його діяльністю таким чином, що спричинив стагнацію в культурній сфері. Недотриманням слова, привселюдно осквернив пам'ять всіх загиблих Героїв України та проявив крайню зневагу до них, до бійців, до тих, хто зараз віддає своє життя. Народ обурений політикою пана Ткаченка. Просимо звільнити Ткаченка Олександра Владиславовича з поста Міністра культури та інформаційної політики України", — зазначалося в її тексті.

Ткаченко на посаді міністра культури з 2020 року

Олександра Ткаченка призначили міністром культури 4 червня 2020 року. До того — з 29 серпня 2019-го до призначення міністром — він був народним депутатом від партії "Слуга Народу" та головою комітету парламенту з питань гуманітарної та інформаційної політики. А перед тим Ткаченко одинадцять років був гендиректором групи каналів "1+1 Media".

Також він був радником на громадських засадах тодішнього прем’єр-міністра Віктора Ющенка (2000-2001) та гендиректором "Нового каналу" (1999-2005).

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок