"Всеосяжне перемир'я". Окупанти порушили режим припинення вогню

"Всеосяжне перемир'я". Окупанти порушили режим припинення вогню

"Всеосяжне перемир'я". Окупанти порушили режим припинення вогню
. фото: Суспільне Донбас

Російські окупанти від початку доби 27 липня вже кілька разів порушили режим повного і всеосяжного припинення вогню. Про це повідомив командувач операції Об'єднаних сил Володимир Кравченко під час брифінгу.

Перший обстріл з боку окупантів був зафіксований о 00:20. Бойовики стріляли по позиціях підрозділу 36-ої окремої бригади морської піхоти зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Також, за словами командувача ООС, близько 9:00 бойовики тричі обстріляли позиції у смузі відповідальності 79-ої бригади, встановивши три міни ПОМ.

Він додав, що з українського боку втрат немає, а українська сторона не відповідала на обстріл.

Також, за словами пресофіцера морської піхоти Олексія Годзенка, російські окупанти о 12:10 відкрили вогонь з РПГ по позиціях українських військових біля окупованої Горлівки. На цих позиціях травмованих та загиблих немає, зазначив він.

Що відомо

  • Протягом 26 липня російські окупанти 13 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.
  • 22 липня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції, на якому учасники домовились про припинення вогню на Донбасі. Воно вступає в силу з 00.00 годин 27 липня 2020 року.
  • В ОБСЄ пояснили, що передбачає посилення режиму припинення вогню на лінії зіткнення.
  • Збройні сили України готові "дати належну відсіч" противнику у разі порушення домовленостей, для чого в командуванні об’єднаних сил створені відповідні додаткові резерви
На початок