У Києві відремонтували одне укриття за 1,3 млн грн

У Києві відремонтували одне укриття за 1,3 млн грн

Уточнено
У Києві відремонтували одне укриття за 1,3 млн грн
Укриття в Києві за 1,3 млн гривень. Фото: КМВА / Telegram

У Києві комісія з перевірки укриттів оглянула сховище, яке відремонтували за 1,3 млн гривень. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

На пʼятий день спеціальна комісія, яка перевіряє стан та доступність укриттів провела ревізію у Святошинському районі столиці. Як зазначив Камишін, ситуація трохи краща ніж в інших районах, де перевірка була раніше.

"Більшість укриттів були відкриті. Та до прийнятного стану укриттів ще далеко. Побачив перше свіжо відремонтоване укриття. 1,3 млн грн за ремонт 103 м² укриття. Це з тих 1,2 млрд про виділення яких казав мер Кличко", — написав він у своєму Telegram.

Наступного дня у КМДА зазначили, деякі медіа поширили цю новину на основі публікації міністра, в якій ілюстрації були з різних сховищ. Там уточнили, що мова йде саме про капремонт укриття на вулиці Чистяківська, 13-А та опублікували звідти фото.

"Там виконаний капітальний ремонт: замінені двері, освітлення, вентиляція, в укритті облаштували вбиральні, повністю відремонтовані стіни й інженерні мережі. Тема укриттів знову стає приводом для спекулювання та викривлення інформації", – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Що відомо про перевірки київських укриттів

За дорученням Президента Володимира Зеленського 3-го червня стартувала комісія щодо перевірки укриттів у столиці. Вона оцінює доступність та базові параметри.

Спеціальна комісія працюватиме 10 днів та вибірково перевірятиме щодня кожен район столиці. Крім того, на базі Департаменту муніципальної безпеки КМДА вирішили сформувати 10 мобільних груп за участі громадських активістів, які перевірятимуть стан укриттів і доступ до них населення.

Спеціальна мапа укриттів є в додатку "Київ Цифровий". Розробники додали нову функцію: у застосунку можна поскаржитись не лише на недоступні укриття, а й на їх незадовільний стан.

У Київській міській прокуратурі повідомили, що правоохоронці розслідують можливе розкрадання грошей, які були виділені на ремонт укриттів у столиці.

На початок