Рішення суду про звільнення Атрошенка з посади міського голови Чернігова оскаржуватимуть у суді

Рішення суду про звільнення Атрошенка з посади міського голови Чернігова оскаржуватимуть у суді

Рішення суду про звільнення Атрошенка з посади міського голови Чернігова оскаржуватимуть у суді
. ФОТО: колаж Суспільне Чернігів

Рішення суду про звільнення Владислава Атрошенка з посади міського голови Чернігова оскаржуватимуть у суді. В міській раді готують апеляцію до шостого Апеляційного суду міста Києва. Про це Суспільному повідомив виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако.

"Мені дивні їх пріоритети під час війни у прикордонному Чернігові, коли країна воює і нам треба єднатися. Мені дивні дослідження чи правильно, чи не правильно звільнили Атрошенка, якого відсторонили на один рік. Звичайно ми з цим рішенням не згодні, як і не згодні з попередніми рішеннями судів. В нас є право на апеляцію, ми будемо домагатися відновлення на посаді Владислава Атрошенка", — сказав Ломако.
Олександр Ломако, виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако
Олександр Ломако. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Чернігівської МВА в особі її керівника Дмитра Брижинського, визнав незаконним та скасував розпорядження Чернігівської міськради про призупинення повноважень Владислава Атрошенка на посаді міського голови Чернігова, визнав протиправною бездіяльність в.о. міського голови Олександра Ломаки через не оформлене звільнення Атрошенка, а також зобов'язав Ломаку все ж таки звільнити Атрошенка з посади.

Нагадаємо, що Чернігівська МВА, в особі її начальника Дмитра Брижинського, направила скаргу до Мін’юсту та подала до суду на Чернігівську міськраду, в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака та відстороненого керівника міста Владислава Атрошенка через те, що Атрошенко досі вважається керівником міськради. Брижинський говорить, що скаргами та позовом до суду він хоче досягти виконання рішення Львівського апеляційного суду у вигляді позбавлення Владислава Атрошенка права обіймати посади, що пов`язані з виконанням функції держави або місцевого самоврядування, строком на один рік.

Суспільне звернулося за коментарем до Дмитра Брижинського, його секретар посилаючись на зайнятість керівника МВА сказала, що немає часу сьогодні прокоментувати рішення суду. У телефонній розмові представник Дмитра Брижинського прокоментував, що керівник не вбачає коментувати рішення суду.

"В рішення Яворівського суду в середині лютого написано один рік. Там не написано «звільнити», там немає мені написаного як в.о. чи секретарю міської ради доручень суду звільнити там вказано було відсторонити обіймати посаду на один рік. Друге, на що ми будемо посилатися, це тільки люди можуть вирішувати на виборах хто, як суд може звільнити обраного голову із займаної посади. Ось ці пункти ми будемо у своїх апеляційних скаргах аргументовано, бо там немає цього", — додав Олександр Ломако.

Раніше у коментарі Суспільному юридичний радник громадянської мережі "ОПОРА" Павло Романюк казав, що повноваження міського голови мають достроково припинятися з наступного дня за днем одержання радою або її виконавчим комітетом копій відповідного рішення суду без ухвалення рішення відповідної ради. Про це також йдеться у рішенні суду.

За словами Павла Романюка, "відновити" повноваження Атрошенко зможе тільки перемігши на наступних місцевих виборах. До них повноваження міського голови виконуватиме секретар міської ради.

Детальніше — у відео:

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок