Брижинський позивається до Чернігівської міської ради та Ломаки: в чому суть

Брижинський позивається до Чернігівської міської ради та Ломаки: в чому суть

Брижинський позивається до Чернігівської міської ради та Ломаки: в чому суть
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чернігівська міська військова адміністрація направила скаргу до Мін’юсту та подала до суду на Чернігівську міську раду, в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака та відстороненого керівника міста Владислава Атрошенка. В чому суть скарги й позову, начальник МВА коментувати відмовився, Ломако ж називає це політичним тиском.

На сайті Міністерства юстиції з’явилася скарга від імені Чернігівської міської військової адміністрації щодо Чернігівської міської ради. Суб’єктом оскарження виступає державний реєстратор управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Юрій Носенко. Олександр Ломако та Владислав Атрошенко вказані як заінтересовані особи.

Брижинський позивається до Чернігівської міської адміністрації та Ломаки: в чому суть
Скарга на сайті Мін'юсту. ФОТО: Сайт Мін'юсту

Також у Єдиному державному реєстрі судових рішень є інформація про адміністративний позов до Чернігівського окружного адміністративного суду "про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії". Позивачем є Чернігівська МВА "в особі керівника Брижинського Дмитра Володимировича". Відповідачами вказані міська рада, "3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача: Атрошенко Владислав Анатолійович", а також виконувач обов'язків Чернігівського міського голови Чернігівської міської ради, тобто Олександр Ломако.

Брижинський позивається до Чернігівської міської адміністрації та Ломаки: в чому суть
Судовий позов. ФОТО: Єдиний державний реєстр судових рішень

Дмитро Брижинський відмовився прокоментувати суть позову та скарги Суспільному.

Олександр Ломако на нараді у міській раді 18 квітня заявив про тиск з боку військової адміністрації шляхом подання скарги та позову.

"Ми бачимо черговий крок по дестабілізації ситуації в місті, по перешкоджанню роботи міської адміністрації. Подана скарга до Міністерства юстиції й позов до адміністративного суду, що начебто, я, як в.о. голови міськради, неправильно відсторонили Владислава Атрошенка, неправильно виконали рішення Яворівського суду. Ми прийняли рішення, як і написано в рішенні суду, на один рік. Вони хочуть, щоб взагалі його достроково припинилися повноваження".

За словами Ломака, такі дії перешкоджають роботі міської ради.

"Це абсолютно другорядні зараз питання. Ці питання блокують ситуацію в місті, вони забирають такий потрібний час і чиновників, і місцевого самоврядування. І результат цього – це тільки перешкоджання роботи міста. Вони побачили, що місцева влада працює, що люди на місці, депутати на місці. Силовий тиск не працює – пішли в суди. Це говорить про їхні пріоритети, це кроки наперед, щоб він (Владислав Атрошенко – ред.) не повернувся через рік. Можливо, це ще якісь інші питання".

Про подальші кроки – свої та інших представників міської ради, не розповів, каже, що працюватимуть, як зазвичай.

Дивіться у сюжеті:

Читайте також

Повідомлення про замінування і депутати на допитах: чому в Чернігові не могли почати сесію міськради

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок