Данілов: Росія втратила у Бахмуті у 7,5 разів більше військових, ніж Україна

Данілов: Росія втратила у Бахмуті у 7,5 разів більше військових, ніж Україна

Секретар РНБО Олексій Данілов
Олексій Данілов під час інтерв'ю виданню Associated Press, 17 квітня 2023 року. AP

Із вересня 2022 року Росія втратила у Бахмуті у 7,5 разів більше військових, ніж Україна. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов у інтерв’ю італійському виданню Corriere.

"З 1 вересня, коли Москва почала використовувати засуджених як найманців у Бахмуті, загинуло 22 816 осіб. Наші втрати в 7,5 разів менші. Ми не маємо права здавати наші міста. Без опору вони б перемогли", — сказав Данілов, відповідаючи на запитання, чому Україна так відчайдушно захищала Бахмут.

Ситуація в районі Бахмута стабільна, повідомила 3 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр. З міста продовжують відходити сили ПВК "Вагнер", їх замінюють десантні війська армії РФ. Сили оборони продовжують контролювати південно-західні околиці міста.

Станом на ранок 4 червня загальні бойові втрати Росії з початку повномасштабного наступу на Україну 24 лютого становлять близько 209 940 військовослужбовців. Про це йдеться у повідомленні Генштабу Збройних сил України. За добу російське військо втратило 470 військових.

На початок