У Бахмуті ситуація умовно стабільна, "вагнерівці" ще не залишили місто — Маляр

У Бахмуті ситуація умовно стабільна, "вагнерівці" ще не залишили місто — Маляр

У Бахмуті ситуація умовно стабільна, "вагнерівці" ще не залишили місто — Маляр
. Українські танкісти їдуть до своїх позицій поблизу Бахмута, Донецька область, Україна, вівторок, 23 травня 2023 року. AP Photo / Efrem Lukatsky

Українські військові продовжують утримувати південно-західні околиці Бахмута. Бойовики так званої ПВК "Вагнер ще залишаються в місті.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"У місті Бахмут ситуація умовно стабільна. Ми контролюємо південно-західні околиці міста. Вагнерівці остаточно ще не залишили місто. Здійснюють інструкторську роботу з прибувшими загонами регулярної армії", — написала вона.

Маляр повідомила, що на Бахмутському напрямку російські окупаційні війська намагались повернути втрачені позиції, але відступили. Вона також зазначила, що наразі російська армія виснажена через постійні атаки, які вона проводила на Авдіївському, Мар'їнському, Лиманському та Бахмутському напрямках протягом кількох місяців.

"Вийти за цей час на кордони Донецької і Луганської областей ворогу так і не вдалось Ворог виснажився і зараз здійснює заміну військ та перегрупування", — пояснила Маляр.

При цьому армія РФ продовжує обстрілювати та завдавати авіаударів на всіх напрямках.

"Натомість географія наступальних дій дещо інша. На трьох із зазначених напрямків — Бахмутський, Авдіївський, Шахтарський — протягом доби ворог наступальних дій не проводив. На інших трьох напрямках — Куп’янський, Лиманський, Мар’їнський — ворог активний та проводить доволі інтенсивні наступальні дії, але безуспішно", — зазначила посадовиця.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок