Обстріли Очакова залежать від активності окупантів на Кінбурнській косі – ОК "Південь"

Обстріли Очакова залежать від активності окупантів на Кінбурнській косі – ОК "Південь"

Обстріли Очакова залежать від активності окупантів на Кінбурнській косі – ОК "Південь"
Кінбурнська коса. Фото: Білобережжя Святослава/Facebook

Російські військові станом на 4 червня посили обстріли Очакова та акваторії Дніпро–Бузького лиману, що на Миколаївщині. Таким чином демонструють свою присутність і перевагу на цьому напрямку.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

За словами Наталії Гуменюк, військові Російської Федерації стали частіше завдавати ударів на Очаківському напрямку, у порівнянні з кількома попередніми тижнями.

"Після того, як знов порушили питання щодо включення миколаївських портів до "зернової угоди", російські окупаційні війська намагаються наполегливо продемонструвати свій контроль цих морських маршрутів і продовжують тиск на міжнародному рівні щодо зниження санкційного тиску на саму країну – агресорку. Росіяни не можуть дозволити собі максимального ураження, але свою присутність демонструють", — сказала керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь".

Обстріли Очакова залежать від активності окупантів на Кінбурнській косі, наголосила Наталія Гуменюк. Через географічне розташування півострів поєднаний з материковою частиною лівобережної тимчасово окупованої Херсонщини. Також військові РФ станом на червень обмежують пересування місцевого населення по території коси.

"Це той напрямок, де росіяни можуть поновлювати сили, підтягувати туди підрозділи. Вони тиснуть на місцеве населення, розташовують вогневі позиції безпосередньо в дворах місцевих жителів. При тому заміновують населені пункти для того, щоб місцеві навіть не намагалися виїхати і залишалися для російських військових живим щитом. Тому наша робота у відповідь ускладнена, але ми робимо все, щоб окупант там мав відповідні втрати. Військова операція триває, як тільки можна буде, ми про неї розповімо",—сказала Наталія Гуменюк.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок