Захоплення заручників у Луцьку: журналісти знайшли будинок, у якому жив Максим Плохой

Захоплення заручників у Луцьку: журналісти знайшли будинок, у якому жив Максим Плохой

Ексклюзивно
Захоплення заручників у Луцьку: журналісти знайшли будинок, у якому жив Максим Плохой
. Суспільне Волинь

Журналісти Суспільного знайшли будинок в Луцьку, у якому жив чоловік, який захопив автобус. Також кореспонденти побували за офіційною адресою, де прописаний Максим Плохой (справжнє ім'я Максим Кривош) у місті Дубно на Рівненщині.

У Луцьку останні 15 років його квартира пустує, розповів сусід Володимир. За його словами, батьки Максима давно померли, обоє були освітянами. Батько працював у Луцькому політехнічному університеті. Мама викладала у сільській школі. В чоловіка також є молодший брат.

За адресою, де проживає брат Максима Кривоша, Суспільному розповіли, востаннє чоловіка, який нині тримає у заручниках пасажирів автобусу, бачили місяць тому. Тоді він приїздив на святкування дня народження рідного брата.

У місті Дубно на вулиці Морозенка, де зараз офіційно проживає Максим Кривош, працюють правоохоронці. Про це з місця події інформують кореспонденти Суспільного. Одна із сусідок на умовах анонімності розповіла, що на чоловіка раніше скаржились у поліцію через його агресію до мешканців, а також буцімто чули, як він бив дружину й сина.

На місці Суспільному вдалось коротко поспілкуватись із 15-річним сином Максима Кривоша. Він розповів, що стосунки із батьком у нього "більш-менш нормальні" і що такого вчинку від нього не очікував. Він також додав, що мати поїхала в Луцьк.

Низка ЗМІ повідомили, що сусідні будинки евакуювали. Це не відповідає дійсності, евакуації не було, повідомили Суспільному в поліції.

Також сусід Володимир розповів, що Максим провів 6 років у в'язниці, він, начебто, потрапив туди під час навчання у тому ж закладі, де викладав батько.

Максим Кривош займався у Дубні опікою тварин, зокрема – собак. Цю інформацію Суспільному підтвердила зоозахисниця з Рівного Алла Лосік. "Він у Дубно захищав тварин, лікував, то там його всі знають, і влада знає, і ветеринари. Всі шоковані. Він ніколи не проявляв агресії, вихований, стриманий", - розповіла волонтерка. Вона додала, що таким волонтерством він займався орієнтовно п’ять останніх років. Про його судимості в організації не знали.

Нагадаємо, у центрі Луцька вранці 21 липня чоловік забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон". Разом зі зловмисником в автобусі перебувають від 10 до 20 заручників. Станом на 16:00 люди досі заручники досі знаходяться в автобусі.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що чоловіка, який захопив заручників у Луцьку, є автором книги "Філософія злочинця". "Особа, яка захопила заручників, зателефонувала о 09:25 до поліції та представилася ім'ям Максим Плохой", — зазначив Геращенко. За інформацією з відкритих джерел, книга "Філософія злочинця" вийшла друком у Луцьку в 2014 році. Вона описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя. Усі сторінки ймовірного зловмисника створені нещодавно. На Youtube-каналі — всього два відео — одне завантажене тиждень тому, інше — 21 липня 11. На своїх особистих сторінках на Facebook та Twitter (акаунт створено у липні 2020 року) чоловік публікує "вимоги" до влади під виглядом уривків зі своєї книги. В особистій інформації зазначено, що він уродженець Львову 1975 року народження.

Що відомо

  • Уранці 21 липня озброєний чоловік захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон" на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала.
  • Захоплений автобус їхав із села Красилівка Камінь-Каширського району, на "Луцькій автостанції №2" на цей рейс купили квитки двоє людей. Далі автобус рушав до міста Берестечко Горохівського району, по дорозі мав заїхати на "Луцьку автостанцію №1", що на вулиці Львівській, а опинився на Театральному майдані міста з заручниками.
  • Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.
  • Чоловік представився правоохоронцям Максимом Плохим, який є автором книги "Філософія злочинця", де він розповідає про життя за ґратами. Те, що саме він замовляв друк книги, Суспільному підтвердили в друкарні "ВолиньПоліграф".
  • За даними журналістів, насправді чоловіка звати Максим Кривош, він народився у листопаді 1975 року в селищі Гай Оренбузької області Росії. У минулому Кривош відбув два терміни ув'язнення за незаконне зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизм та вимагання.
  • Журналісти Суспільного знайшли будинок в Луцьку, у якому жив чоловік, який захопив автобус. Також кореспонденти побували за офіційною адресою, де прописаний Максим Кривош у місті Дубно.
  • В обід 21 листопада у Луцьку вимкнули FM-мовлення.
На початок