У Рибаківці нові випадки захворювання на коронавірус. Закривати курорт не збираються

У Рибаківці нові випадки захворювання на коронавірус. Закривати курорт не збираються

У Рибаківці нові випадки захворювання на коронавірус. Закривати курорт не збираються
. Суспільне Миколаїв

У Рибаківці нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Захворіли 15 людей – співробітники одного з місцевих кафе та магазину. П’ятеро з них перебувають у Миколаївському центрі лікування інфекційних хвороб, інші – лікуються амбулаторно. Проте, закривати курорт не збираються.

Начальник Миколаївського обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Олександр Ігнатенков каже, що закрили кафе та магазини, де працювали хворі, дитячий садок та амбулаторію.

"На сьогоднішній день ми бачимо, що відпочиваючих не торкнулася ця ситуація. А по кафе і магазинах – вони на сьогоднішній день закриті, закритий садочок, тому що у однієї з хворих дитина, яка теж позитивна, відвідувала садок. Садок закривався не обласним ТБНС, а місцевим ТБНС. Дуже оперативно відреагували", – розповів Олександр Ігнатенков.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Авторка – Світлана Кльосова, оператор – Василь Філімон.

П’ятеро пацієнтів з Рибаківки перебувають у Миколаївському обласному центрі лікування інфекційних хвороб. Їхній стан стабільний.

"Вони всі стабільні, у край важкому стані немає нікого, але у важкому троє, і двоє у середньо-важкому. Як лікар, я можу одне сказати: я не радила би на сьогоднішній день відпочивати в Рибаківці", – каже в.о. директорки КНП "Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб" Світлана Федорова.

Староста Рибаківки Олександр Антоненко говорить, що закривати село на карантин недоцільно, у місцевої влади все під контролем.

"Була оперативна нарада і поки що мова про закриття села чи території баз відпочинку не йде. Головний інфекціоніст думає так, ми думаємо по-іншому. Чотири чоловіки з Рибаківки лежать в інфекціонці – і розказують, що її треба закрити. В Одесі дуже багато хворих – ніхто не говорить, в Миколаєві теж багато – ніхто ж Миколаїв не перекриває, не закриває", – каже Олександр Антоненко.

Усього методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) обстежили близько 40 осіб. Епідрозслідування триває.

Читайте також

На початок