Ще одну страву внесли до списку нематеріальної спадщини України

Ще одну страву внесли до списку нематеріальної спадщини України

Ще одну страву внесли до списку нематеріальної спадщини України
. Фото: Pixabay

Міністерство культури на інформаційної політики України включило приготування української традиційної страви "Голубці" до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України. Відповідний наказ з'явився на сайті Мінкульту 4 травня.

У наказі зазначають, що страва побутує на всій території сучасної України та інших країн, зокрема на території Кіровоградської області: селище Голованівськ, села Вербове, Грузьке, Ясне, Ємилівка, Журавлинка, Цвіткове, Клинове, Красногірка, Манжурка, Межирічка, Краснопілля, Молдовка, Матвіївка, Недеждівка, Наливайка, Роздол, Розкішне, Костянтинівка, Маринопіль, Мар’янівка, Новосілка, Свірневе, Зелена Балка, Новоголованівськ, Олексіївка, Троянка, Шепилове, Олександрівка, Ковалівка Голованівського району.

Ще одну страву внесли у список нематеріальної спадщини України
Суспільне Житомир
Час повертати мистецтво. Розмова з Ельмірою Аблялімовою, Тетяною Філевською та Яною Супоровською

В Україні готують м'ясні та пісні голубці, використовують листя свіжої або кислої капусти. У начинку додають рис, кукурудзяну або пшоняну крупу, картоплю, квасолю, гриби, цибулю, моркву та прянощі.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок