Резніков анонсував проєкт "системи декомпресії" бійців із передової

Резніков анонсував проєкт "системи декомпресії" бійців із передової

Міністр оборони України Олексій Резніков
. Міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу щодо невідкладних заходів з забезпечення обороноздатності країни, у Києві, 7 листопада 2022 року, фото: УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков анонсував проєкт “системи декомпресії” бійців, які перебувають на передньому краї. Про пілотний проєкт міністр розповів під час розширеного засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

За словами міністра, йдеться про пілотний поки що проєкт. Відновлення включає у себе програму на тиждень.

“Це коли вони потрапляють у затишну атмосферу, де немає артилерійських вибухів, де можливо зустрітися з родиною. Паралельно поговорити і попрацювати з військовими психологами. І цей тиждень дає можливість такого швидкого відновлення. І боєць повертається назад з відновленою спроможністю виконувати бойове завданння”, — пояснив Резніков.

Він додав, що робота відбувається за стандартами НАТО. Є певні потреби, які будуть вирішуватися.

“Це додаткове фінансування. Потреба в коштах для проведення цієї психологічної реабілітації військовослужбовців і членів їх родин. І по-друге, нам потрібна база”, — сказав міністр.

Станом на зараз планується відкрити 6 центрів психологічного відновлення не далі ніж 150-200 кілометрів від лінії фронту.

“Там де недалеко треба виїжджати, бо це всього на тиждень. Щоб 2-3 години максимум вони в дорозі перебували, зустрілись з родиною, тиждень відновлення і повертались на поле бою”, — пояснив Резніков.

За словами міністра, фізичне здоров’я і ментальне здоров’я військовослужбовця — це рівень обороноздатності.

На початок