Визначилися пари Фіналу чотирьох гандбольної Ліги чемпіонів серед жінок: хто претендує на титул

Визначилися пари Фіналу чотирьох гандбольної Ліги чемпіонів серед жінок: хто претендує на титул

Визначилися пари Фіналу чотирьох гандбольної Ліги чемпіонів серед жінок: хто претендує на титул
. ГК "Крістіансанн". Фото: AP Photos

Заключні матчі сезону в червні відбудуться в Будапешті.

Сезон у жіночій Лізі чемпіонів з гандболу добігатиме кінця матчами Фіналу чотирьох на початку червня. Найсильніший клуб континенту визначать в угорському Будапешті.

Від початку матчів на виліт у березні в головному жіночому євротурнірі продовжують виступи чотири клуби, два з яких — "Ференцварош" та "Дьєр" — представляють Угорщину.

За підсумками жеребкування у вівторок, 9 травня, у Лізі чемпіонів зберігається шанс на суто угорський фінал. Місцеві клуби потрапили на скандинавських суперників: "Ференцварош" — на данський "Есб'єрг", "Дьєр" — на норвезький "Крістіансанн".

Пари Фіналу чотирьох жіночої ЛЧ з гандболу

  • "Дьєр" (Угорщина) — "Крістіансанн" (Норвегія)
  • "Ференцварош" (Угорщина) — "Есб'єрг" (Данія)

Півфінальні матчі Ліги чемпіонів пройдуть у Будапешті в один день — 3 червня.

"Крістіансанн" підходить до визначального раунду сезону з найкращими показниками в сезоні серед чотирьох клубів. У регулярному чемпіонаті норвезький колектив посів перше місце своєї групи з 11 перемогами в 14 турах, а у чвертьфіналі залишив поза турніром бухарестський "Рапід" (підсумок двох зустрічей — 71:56).

Натомість "Ференцварош" на шляху до плей-оф вибив найкращу команду "регулярки", французький "Мец". Програвши перший очний матч у чвертьфіналі, в поєдинку-відповіді столичний клуб здобув вирішальну перевагу в один гол (за сумою двох матчів — 59:58).

Гандбол
Жіноча команда "Ференцвароша" претендує на свій третій фінал головного євротурніру в історії. ГК "Ференцварош"

Ліга чемпіонів: що відомо

  • Вирішальний матч турніру відбудеться на наступний день після півфіналів — 4 червня.
  • У той самий день у столиці Угорщини проходитиме матч за третє місце.
  • Норвезький "Крістіансанн" — чинний переможець Ліги чемпіонів. У фіналі сезону 2021/22 команда здолала "Дьєр", з яким цього року гратиме у півфіналі.
  • Український клуб востаннє був представлений у жіночій Лізі чемпіонів у сезоні 2009/10. Тоді криворізький "Смарт" закінчив виступи за підсумками другого кваліфікаційного раунду.
  • У чоловічій Лізі чемпіонів 10 травня стартують двоматчеві протистояння 1/4 фіналу. Чемпіон турніру визначиться 18 червня в німецькому Кельні.
На початок