Стрічки українських режисерок отримали нагороди на кінофестивалі у Польщі

Стрічки українських режисерок отримали нагороди на кінофестивалі у Польщі

Стрічки українських режисерок отримали нагороди на кінофестивалі у Польщі
Тоня Ноябрьова. Фото: ДержКіно України/Facebook

У Польщі на Фестивалі незалежного кіно Off Camera нагородили два фільми, зняті українцями. Відео з церемонії нагородження виклала в Instagram київська продакшн-студія Family Production, яка брала учать у продюсуванні обох стрічок.

Стрічка Тоні Ноябрьової "Ти мене любиш?" стала найкращим фільмом міжнародного драматичного конкурсу. Це історія дорослішання, яка розгортається напередодні падіння СРСР. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої.

"Це особиста історія мого дорослішання та становлення покоління, — зазначила режисерка Тоня Ноябрьова. — Це моя пісня про прощання з дитячими ілюзіями й про відчайдушні пошуки кохання. Моя Кіра – символ мого покоління, першого покоління незалежної України".

Стрічка брала участь у секції Work in progress Каннського та Стокгольмського кінофестивалів на майданчиках Tallin Black Nights та Ukraine Now, які представляли сучасне українське кіно. Також була відібрана в офіційну програму Work in progress фестивалю у Сан-Себастьяні та до Берлінале.

Ще дві нагороди дісталися польсько-українській стрічці "Тато" режисерки Анни Маліжевської. Картину назвали кращим польським фільмом та вручили акторську нагороду виконавцю головної ролі Еріку Любосу. "Тато" — історія, що розвивається між двома кордонами. Любош — батько-одинак і далекобійник. Коли він у дорозі, його доньку доглядає українська жінка. Та її раптова смерть відправляє Міхала у несподівану подорож, під час якої він дізнається, що таке батьківство та що є найголовнішим у житті.

кінофестиваль
Фото: ДержКіно України/Facebook

Обидві стрічки зняті у копродукції за підтримки Держкіно: "Тато" — спільно з Польщею, "Ти мене любиш?" — спільно зі Швецією.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок