Від поранень помер український режисер і сценарист Андрій Максименко

Від поранень помер український режисер і сценарист Андрій Максименко

Від поранень помер український режисер і сценарист Андрій Максименко
. Фото: Андрій Максименко/Facebook

3 травня у лікарні помер режисер, сценарист, доброволець Андрій Максименко. Його поранили на фронті 20 квітня, прооперували у лікарні Мечникова у Дніпрі. Про це повідомила його громадянська дружина Анастасія Буша у Facebook.

Максименко дістав осколкове поранення в ліву частину обличчя і був доставлений до Дніпра, де після операції перебував у штучній комі.

"Його двічі прооперували у лікарні Мечникова, на лівій півкулі мозку. З тих пір, шість днів він знаходиться в штучній комі, між світами, шість днів він трохи там і трохи тут", — до цього розповідала його колега Ксенія Загурська.

У 2014 році Максименко добровольцем приєднався до батальйону "Дніпро". Після початку повномасштабного вторгнення у 2022 році — став бійцем добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва. Мав позивний "Режисер".

Андрій Максименко навчався у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого.

Його акторську роботу можна побачити у фільмах "Judenkreis, або Вічне колесо", "Русалонька", "Сокирра", а також у серіалі "Весілля Барбі", в якому Максименко був одним із режисерів.

Він автором документального фільму "Чоловік" про життя В’ячеслава Чорновола. А також працював над сценаріями до стрічок "Сьомий маршрут", Старі полковники" та серіалу "Роман вихідного дня".

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок