У Львові на ділянці від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого стелять нижній шар асфальту: схема об'їзду

У Львові на ділянці від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого стелять нижній шар асфальту: схема об'їзду

У Львові на ділянці від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого стелять нижній шар асфальту: схема об'їзду
. Реконструкція вулиці Шевченка. Фото: ЛКП "Львівавтодор"

На ділянці від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого повністю завершили заміну всіх комунікацій та монтаж трамвайних плит і колії. 3 травня, там почали стелити нижній шар асфальту. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Роботи відбуваються у межах реконструкції вулиці Шевченка.

"Станом на зараз вже постелено 720 м2 асфальтобетону із 1732 м2. На цьому відрізку ведуться активні роботи. Минулого тижня підрядна організація завершила монтувати колії, а тепер приступила до укладання нижнього шару асфальту на проїзній частині дороги", — повідомили у ЛКП "Львівавтотор".

В межах реконструкції вул. Шевченка від 5 травня ділянка від вул. Турянського до вул. Я. Мудрого буде непроїзною для авто, також буде перекритий виїзд на вул. Шевченка з вул. Бортнянського та вул. Яцкова.

На перекритому відрізку від вул. Турянського до вул. Я. Мудрого виконуватимуть такі роботи:

  • влаштування конструктивних шарів вулиці з асфальтобетонного покриття;
  • підняття люків та дощоприймальних решіток до рівня верхніх шарів асфальтобетонного покриття;
  • монтаж контактної мережі;
  • монтаж зовнішнього освітлення;
  • влаштування шару рослинного ґрунту на зелених зонах;
  • нанесення дорожньої розмітки.

Згідно з тимчасовою схемою організації дорожнього руху вул. Шевченка перекриють від вулиці Бортнянського до вул. Турянського, проїзд вул. Яцкова на вул. Шевченка та вул. Бортнянського на вул. Шевченка буде заборонений. Особливість: вул. Турянського одностороння, вона розвертається в протилежну сторону в напрямку руху на вул. Золота, а вже з неї рух в сторону вул. Єрошенка чи вул. Клепарівської. Об'їзд до центра міста вул. Турянського – Золота, вул. Юнаківа – Бортнянського – Б. Міхновських. Об'їзд від центру міста вул. Клепарівська – Золота – Єрошенка.

Останній етап реконструкції вул. Шевченка: від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого стелять нижній шар асфальту
Тимчасова схема дорожнього руху під час проведення реконструкція на вулиці Шевченка від вул. Турянського до вул. Ярослава Мудрого. Фото: ЛКП "Львівавтодор"

Що відомо про реконструкцію вулиці Шевченка

  • У січні 2020 року розпочався капітальний ремонт вулиці Шевченка. Вартість робіт тоді мала становити 90 млн грн.
  • Перший етап ремонту закінчився облаштуванням квазі-кільця на перетині вулиць Левандівська, Залізнична та Шевченка. Другий етап реконструкції закінчився 30 грудня облаштуванням ділянки від вулиці Ярослава Мудрого до Хорватської
  • В червні 2021 року на ремонт закрили ділянку від вулиці Залізничної до вулиці Єрошенка.
  • У вересні того ж року на ремонт закрили ще одну ділянку вулиці Шевченка — від вулиці Єрошенка до вулиці Яцкова.
  • 12 вересня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — від вулиці Залізничної до Яцкова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
  • 16 червня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — ділянку від вулиці Залізничної до Юнаківа. Це близько 300 метрів шляху.
  • У березня 2023 року керівник "Львівавтодору" Микола Власюк повідомив Суспільному, що до кінця травня планують завершити ремонт вулиці Шевченка та запустити всі види транспорту, зокрема і трамвай.
  • 14 квітня 2023 року фахівці почали монтувати трамвайні плити та колії на останньому відрізку вулиці Шевченка — від вулиці Бортнянського до Ярослава Мудрого.
На початок