На Львівщині три міста приймають сміття зі Львова

На Львівщині три міста приймають сміття зі Львова

На Львівщині три міста приймають сміття зі Львова
Фото архівне. ДСНС у Львівській області

Побутові відходи зі Львова везуть на полігони міст-партнерів Стрия, Борислава і Буська. Про це Суспільному повідомив начальник міського управління з питань поводження з відходами Петро Кінаш.

"У Львові сміття ми вивозимо на полігони наших партнерів. Є три міста з якими Львів має підписані меморандуми. Це Стрий, Борислав і Буськ. На даний час близько 8% відходів, які утворюються, ми повторно відсортовуємо: це є органіка, ПЕТ і скло. Відсортовуємо і відправляємо на заводи переробки", — каже Петро Кінаш.

За його словами, у місті намагаються формувати культуру сортування сміття, щоб зменшити його кількість.

Також Петро Кінаш додав, що рекультивація Грибовицького сміттєзвалища зроблена на 95%.

"Воно вже повністю накрите агроволокном, закінчується технічна фаза повністю. І ми показуємо, що була гора сміття. Якщо ми будемо правильно сортувати ці відходи, за багато років у нас буде набагато менша гора і не треба буде цього накривати", — додає Петро Кінаш.

У Львові, за даними ЛКП "Зелене місто", станом на квітень 2023 року розміщено 1647 контейнерів для сортування харчових відходів на 1501 локаціях. Про це повідомили у Це означає, що відділяти органіку від інших відходів мають можливість 99% львів'ян.

На вулиці Пластовій у Львові триває будівництво сміттєпереробного заводу. На заводі планують переробляти 250 тисяч тонн відходів щороку. Стільки відходів збирають у Львові за рік. Паралельно з будівництвом заводу в Львові працює станція компостування харчових та садово-паркових відходів та триває рекультивація Грибовицького полігону.

Читайте також

Сміттєпереробний завод у Львові планують збудувати до кінця 2023 року: що відомо

На початок