Які населені пункти Донеччини закупили мобільні укриття

Які населені пункти Донеччини закупили мобільні укриття

Укриття на вулиці для людей у Слов'янську на Донеччині
Мобільне укриття у Слов'янську. Фото: Суспільне Донбас

У Донецькій області Костянтинівка та Дружківка закупають мобільні укриття. За даними порталу Prozorro, вже проведені тендери і укладені договори із постачальниками. Ще десять міст Донеччини підписали договори про закупівлю 28 укриттів типу "ПОСТ"Це модульні бетонні споруди, призначені для охорони та оборони території, критично важливих об'єктів інфраструктіри, комунікацій.. Суспільне зібрало інформацію про всі угоди.

Дружківка купує та встановить 13 мобільних укриттів

Загалом, згідно із тендерами, що опубліковані на Prozorro, КП "Спектр" Дружківської міськради закупило 13 укриттів.

Сім модульних залізобетонних конструкцій вартістю 5 млн 180 тис. гривень замовили у ТОВ "Балівський завод залізобетонних конструкцій". Вартість одного укриття 740 тисяч гривень.

Окремий договір підписали ще на шість укриттів. З місцевого бюджету на це виділили 1 320 000 гривень. Одне укриття коштує 220 тисяч гривень.

Костянтинівка купує та встановить 10 укриттів

Управління комунального господарства провело тендер на закупівлю десяти модульних та переносних споруд. Їхня вартість 2 млн 750 тис. гривень. Вартість однієї споруди 275 тисяч гривень. За договором, їх мають поставити до 31 серпня 2023 року.

Укриття замовили у ТОВ "Завод залізобетонних виробів "Дорожні та енергетичні конструкції".

У тендерних документах (додаток №1) є технічні характеристики захисних конструкцій: зокрема, вказано, що укриття має бути розрахованим на щонайменше дев'ять людей, споруда повинна складатись із залізобетонних плит.

Які громади замовили укриття-пости

Крім того, за даними майданчику Prozorro Добропілля, Миколаївка, Дружківка, Селидове, Лиман, Часів Яр, Очеретине, Покровськ, Іллінівка, Криворіжжя, Олександрівка підписали договори на закупівлю 28 укриттів типу "ПОСТ"Це вироби технічного призначення для заходів щодо охорони виробничо-технічного призначення для заходів щодо охорони та оборони території, критично важливих об'єктів інфраструктіри, комунікацій - модульний бетонний виріб типу "ПОСТ Д.Т.-1.0" від одного виробника ТОВ "Карат проект" директором, якого в договорі вказаний Сергій Лисогор. Загальна сумма всіх замовлень цій фірмі на такі укриття 6 млн 759,78 тис. гривень.

Дружківка та Очеретине уклали договори на доставку та розвантаження таких укриттів.

На сайті Prozorro опубліковані два із однєю фірмою щодо доставки та розвантаження модулів у Дружківку, кожен на 26 тисяч гривень. Також, є ще один договір з ФОП Щусь Євген Миколайович на доставку одного укриття типу "ПОСТ" в Очеретине. Його вартість 29 425 гривень.

Що відомо

У березні у Слов'янську Донецької області почали встановлювати перші десять мобільних укриттів. Вартість одного укриття становить 375,5 тисяч гривень. Гроші на це виділили з місцевого бюджету.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок