Король Великої Британії засвідчив побратимство бібліотек Одеси та Ліверпуля

Король Великої Британії засвідчив побратимство бібліотек Одеси та Ліверпуля

Король Великої Британії засвідчив побратимство бібліотек Одеси та Ліверпуля
Церемонія проголошення братерства між Центральною бібліотекою Ліверпуля та Одеською науковою бібліотекою імені Михайла Грушевського. Джерело: Одеська ОВА

У Великій Британії відбулася церемонія проголошення братерства між Центральною бібліотекою Ліверпуля та Одеською науковою бібліотекою імені Михайла Грушевського. Про це повідомили в Одеській ОВА.

Взяли участь у церемонії король Великої Британії Чарльз III та королева-консорт Каміла. Також за допомогою відеозв’язку долучилися дружина Президента України Олена Зеленська та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Король Великої Британії Чарльз III зазначив, що побратимство бібліотек України та Великобританії засвідчує підтримку України в складні часи війни, підтримку людей в Україні, які творять культуру, та висловив надію на подальший розвиток дружніх взаємовідносин. Олена Зеленська подякувала за підтримку України, зокрема у сфері культури.

Король Великої Британії засвідчив побратимство бібліотек Одесит та Ліверпуля
Олександр Ткаченко та Олена Зеленська. Джерело: Одеська ОВА

За даними ОВА, Одеська наукова бібліотека імені Михайла Грушевського – одна з найбільших і найстаріших книгозбірень Одеси та півдня України загалом. Її створили при Одеському товаристві взаємної допомоги прикажчиків-євреїв у 1875 році. Фонд книгозбірні налічує понад 1,5 млн примірників, із них 50 тисяч – видання іноземними мовами, 30 тисяч – рідкісні й цінні видання VIII-XIX ст.

Центральна бібліотека Ліверпуля розташована в кількох суміжних історичних будівлях на вулиці Вільяма Брауна. Її першою будівлею була будівля бібліотеки та музею Вільяма Брауна, збудована у 1860 році.

Що передбачає побратимство для обох сторін, у яких напрямках співпрацюватимуть бібліотеки та як книгозбірні протистоятимуть фейкам — читайте за посиланням.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок