На Хмельниччині створили притулок для тварин за грантові кошти

На Хмельниччині створили притулок для тварин за грантові кошти

На Хмельниччині створили притулок для тварин за грантові кошти
. Фото: Суспільне Хмельницький

26 собак прихистили у притулку для тварин, що в Теофіполі. Там їх годують, лікують та дозволяють людям вигулювати поблизу прилеглої території. Про це Суспільному Хмельницький розповів засновник притулку Назар Тимошик. За його словами, притулок створили за грантові кошти.

Як розповів Назар Тимошик, працює притулок місяць. Поки приймають безпритульних собак, згодом, каже чоловік, там зможуть знайти прихисток й інші тварини, у яких немає господарів.

Наразі у притулку живе 26 собак.
Наразі у притулку живе 26 собак. Фото: Суспільне Хмельницький

"Ми створили притулок за грантові кошти "Сілаб Юкрейн" — онлайн-інкубатор для соціальних підприємств. Коли нас вибрали, ми пройшли навчання. Далі був проведений відбір вже з готовими ідеями, де журі — іноземні експерти, які представляли фонди", — розповів засновник притулку для тварин.

За грантові кошти обладнали територію притулку.
За грантові кошти обладнали територію притулку. Фото: Суспільне Хмельницький

Назар Тимошик каже, проєкт профінансували на суму 376 тисяч гривень. За ці кошти, зокрема, зробили ремонт у будівлі, де готують їжу для тварин, закупили будки для собак, встановили паркан, вольєри, розчистили територію й провели воду, світло.

Теофіпольська селищна рада надала земельну ділянку з приміщенням під притулок, каже селищний голова Михайло Тененев.

Небайдужі допомагають з їжею для тварин.
Небайдужі допомагають з їжею для тварин. Фото: Суспільне Хмельницький

Тварин до притулку привозять волонтери та місцеві, говорить Назар Тимошик. За його словами, зараз притулок утримувати допомагають місцеві жителі та підприємці.

"Привозять м’ясо, крупи, дехто гроші скидає, 100-200 гривень. Притулок розділений на три зони: перша — карантин. Тварини проходять 14 днів карантину, під час цього у них виявляються інфекційні захворювання, якщо вони є, собаки проходять глистування. І пізніше переводяться в основний вольєр до решти тварин", — розповів Назар.

До притулку собак привозять волонтери й місцеві.
До притулку собак привозять волонтери й місцеві. Фото: Суспільне Хмельницький

Назар Тимошик говорить, що люди можуть гратися з тваринами та вигулювати їх. Чоловік каже, мріє також створи сайт, через який люди з усього світу зможуть обрати улюбленця в притулку для тварин й утримувати його дистанційно.

Читайте також

  • "Енергетичні" дерева саджають на Хмельниччині. Що це
  • На Хмельниччині стартував новий туристичний проєкт
  • Закриють чи ні: яка доля хмельницького монотеатру "Кут"

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок