На Хмельниччині стартував новий туристичний проєкт

На Хмельниччині стартував новий туристичний проєкт

На Хмельниччині стартував новий туристичний проєкт
. Суспільне Хмельницький

На Хмельниччині стартував новий обласний туристичний проєкт "З Волині на Поділля: замки та палаци". У ньому об'єдналися три заклади Хмельницької області, які мають великі території і цікаву історію. Це, зокрема, два Державних історико-культурних заповідника "Межибіж" і "Самчики" та Малієвецький обласний історико-культурний музей, які підписали Меморандум про співпрацю.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла Валентина Лукашук, заступниця начальника управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОВА.

"Коли ви подорожуєте, ви не завжди знаєте, куди ви наступного разу поїдете. Наприклад, ви приїхали в один з перелічених музеїв, і у вас є нагода придбати акційний квиток. Впродовж року з цим квитком ви можете відвідати інші заклади, що у проєкті. Такий обмін відвідувачами, квитками – це гарний спосіб популяризувати наші заклади. Це такий мініпроєкт, який з часом може перерости у великий", – каже Валентина Лукашук.

Директорка Малієвецького обласного історико-культурного музею Анастасія Донець каже, що тут є також психологічний момент: "Коли людина купує у нас такий квиток, вона дізнається, що може поїхати також у Самчики і Меджибіж, розуміє, що є певна взаємодія, комунікація. Це момент психологічної підтримки, який говорить про те, що вам там будуть раді, на вас там чекають".

Директор Державного історико-культурного заповідника "Межибіж" Олег Погорілець розповідає, що сам квиток є цікавим і важливим елементом місцевого туризму: "Він має гарний дизайн і містить зображення наших пам’яток, має QR-коди, які дають можливість коротко послухати, що там можна побачити і про що дізнатися".

На квитках зображені пам'ятки Хмельниччини, які відвідує турист.
На квитках зображені пам'ятки Хмельниччини, які відвідує турист. Суспільне Хмельницький

Богдан Пажимський, директор Державного історико-культурного заповідника "Самчики", каже, що раніше, через карантинні обмеження, і тепер, після повномасштабного вторгнення, потік туристів у Самчики змінився.

"Немає дитячих групових екскурсій, практично немає автобусних заїздів великих туристичних груп. Зараз більше сімейних екскурсій. Люди приїжджають на власних авто з дітьми, родичами і друзями. Часто приїздять рейсовими автобусами, навіть є переселенці, – каже Богдан Пажимський. – Цікавляться не лише музейними експонатами, а багато часу поводять у парку, в рекреаційній зоні, відпочивають на природі. Думаю, такий спільний проєкт трьох закладів з великою територією, де також можна гуляти , зацікавить нинішніх туристів".

Валентина Лукашук сподівається, що до проєкту наступного року приєднаються інші заклади: "Можливо, це буде К’амянець-Подільський, можливо, що й Старокостянтинів, тобто великі замки. А зараз ми робимо такий маленький старт, який, сподіваємося, принесе успіх цим трьом закладам".

За її словами, проєкт дає і економічну вигоду для туристів, адже квиток в рамках проєкту дешевший, ніж квиток, придбаний при окремому відвідуванні кожного закладу.

Авторка: Алла Коломея.

Читайте також

  • Закриють чи ні: яка доля хмельницького монотеатру "Кут"
  • У Хмельницькому в дитячій лікарні створюють "Школу супергероїв"

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок