"Експо має стати шансом для Одеси": керівниця Держагентства туризму про можливості для міста

"Експо має стати шансом для Одеси": керівниця Держагентства туризму про можливості для міста

Ексклюзивно

Завдяки Експо-2030 Одеса стане популярнішою на світовій туристичній мапі. Таку думку 22 квітня в етері "Суспільне. Спротив" (Одеса) висловила голова Держаного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

За її словами, якщо Одеса прийме міжнародну виставку Експо-2030, це, крім, короткострокових переваг дасть сильний поштовх у майбутньому:

"Проведення такого заходу потребує зусиль влади — місцевої та державної — щоб зробити місто більше зручним та комфортним. Розвиток транспортної мережі, громадського транспорту, велосипедних доріжок. Місто повинно мати зручну логістику: від аеропорту, вокзалів до різних районів. Це зробить його привабливим для туриста".

Очільника агентства туризму нагадала, що Україна вже мала подібний приклад в історії.

"Знаємо, який ефект мало Євро-2012 на ріст туристів у Львові. Одеса, на жаль, не була одним з міст проведення Євро", — поділилась посадовиця.

Що відомо

Експо — міжнародна виставка, яка є символом індустріалізації та відкритим майданчиком для демонстрації технічних і технологічних досягнень. Вона відбувається раз на п'ять років, а її предметом змагання є інноваційні винаходи, досягнення у сфері технологій, культури, розвитку країн.

У 2030 право на її проведення може вибороти Одеса. У разі перемоги місто, крім іншого, має прийняти протягом пів року від 20 до 25 млн туристів.

Серед конкурентів Одеси міста Ер-Ріяд, Пусан та Рим. Переможця оголосять восени цього року.

Читайте також

  • Передфінальний етап: в Одесі презентували макет будівництва для Експо-2030 та розповіли про розгляд української заявки
  • Забудова та мільярдні інвестиції: які шанси, що Експо-2030 відбудеться в Одесі
  • Експо-2030: хто заробить гроші, якщо технологічну виставку проведуть в Одесі

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок