Затримував людей та фабрикував проти них справи. Херсонця судитимуть за колабораціонізм

Затримував людей та фабрикував проти них справи. Херсонця судитимуть за колабораціонізм

Затримував людей та фабрикував проти них справи. Херсонця судитимуть за колабораціонізм
. Фото: Pexels

Жителя Херсона, який працював так званим "слідчим" в окупаційному правоохоронному органі, судитимуть за колабораціонізм. Чоловік обшукував та затримував людей, фабрикував проти них справи, повідомила у Telegram прокуратура.

За даними слідства, обвинувачений навесні 2022 року пішов на службу до незаконно створеного окупаційною владою правоохоронного органу — "главное управление министерства внутренних дел Херсонской области".

"На посаді так званого "слідчого" міського райвідділу він проводив обшуки у помешканнях херсонців, незаконно затримував та фабрикував проти них справи, виконував інші завдання окупаційної адміністрації, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації області", — йдеться у дописі.

Наразі чоловік перебуває під вартою, де очікуватиме на вирок суду. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Що відомо

  • На Херсонщині судитимуть двох жительок Станіславської територіальної громади за колабораціонізм. Вони брали участь у організації псевдореферендуму.
  • На лаві підсудних опиниться колишня завідувачка однієї із кафедр Херсонського національного технічного університету. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору.

Читайте також

Штаб угруповання військ РФ, у якому побував Путін, розташований на Арабатській Стрілці

Війська РФ обстріляли Центральний ринок у Херсоні: загинула людина, дев'ять поранених

Укріплюють зупинки громадського транспорту, встановлюють укриття: як убезпечують від обстрілів жителів громади Херсона

Розмінування територій, суди по колаборантах. 419 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок