Одеський художній музей буде співпрацювати з технологічною виставкою ЕКСПО: для чого це потрібно

Одеський художній музей буде співпрацювати з технологічною виставкою ЕКСПО: для чого це потрібно

Ексклюзивно
Одеський художній музей буде співпрацювати з технологічною виставкою ЕКСПО: для чого це потрібно
. Укладенння меморандуму між ГО "Громадська Рада ЕКСПО-2030 Одеса" та Одеським художнім музеєм. Фото: Одеський художній музей

"Громадська Рада ЕКСПО-2030 Одеса" та Одеський художній музей співпрацюватимуть для проведення технологічної виставки у місті. У музеї вважають, що подія стане стимулом для культурної взаємодії між країнами та приверне увагу до мистецтва та його значення у сучасному світі.

Як Одеський художній музей взаємодіятиме з виставкою, що присвячена сучасним технологіям, та для чого це необхідно Суспільному в ефірі "Українського радіо Одеса" розповіла директорка установи Катерина Кулай.

Голова ГО "Громадська Рада ЕКСПО-2030 Одеса" та директорка Одеського художнього музею уклали Меморандум про партнерство та співробітництво, аби більше привернути увагу до України. Це меморандум зі співробітництва, обміну досвідом та консолідації зусиль, розповіла директорка музею.

"Участь міста у такому високому проєкті як ЕКСПО-2030 — для цього потрібно мати велике бажання та дуже системну працю, яка під собою має на увазі приєднання представників різних сфер. Наша мета як музею — представляти місто, представляти культуру".

Читайте також: Забудова та мільярдні інвестиції: які шанси, що Експо-2030 відбудеться в Одесі

За совами Катерини Кулай, виставка ЕКСПО переважно передбачає демонстрацію технологій, проте це не заважає продемонструвати нашу культуру, мистецтво та історію:

"Ми маємо такий план, щоб в декількох павільйонах були представлене наше мистецтво. Щоб люди могли поєднати сучасні передові технології та відрефлексувати якісь моменти".

Зали та подвір'я музею готові надавати для проведення заходів, аби посилювати та розповсюджувати українське мистецтво.

Читайте також: Боротьба Одеси за участь у виставці Експо-2030: які зміни мають відбутися у місті

Що таке ЕКСПО-2030 та для чого Одесі участь у цій виставці

  • Експо — міжнародна виставка, яка є символом індустріалізації та відкритим майданчиком для демонстрації технічних і технологічних досягнень. Вона триватиме з 26 квітня по 14 жовтня у 2030 році. Одеса стала кандидатом на проведення міжнародної технологічної виставки Експо-2030 до початку повномасштабного вторгнення.
  • Експо є символом індустріалізації та відкритим майданчиком для демонстрації технічних і технологічних досягнень. Зараз Одеса лишається фаворитом у боротьбі за участь в події, яка зможе залучити до 30 мільйонів туристів та мільярдні інвестиції.
  • 29 листопада у Міжнародному бюро виставок президент Володимир Зеленський разом з українською командою представив кандидатуру Одеси для участі у міжнародній технологічній виставці Експо-2030.
  • Восени британське архітектурне бюро "Zaha Hadid Architects" розробило проєкт для майбутнього виставкового центру.
  • У березні у Нью-Йорку на площі Тайм-сквер з'явилось відео з закликом підтримати заявку Одеси на проведення Всесвітньої виставки Експо-2030.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок