Як поліцейські евакуюють дітей з Очеретинської громади на Донеччині

Як поліцейські евакуюють дітей з Очеретинської громади на Донеччині

Як поліцейські евакуюють дітей з Очеретинської громади на Донеччині
. Евакуація дітей з Очеретинської громади. Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Поліцейські групи "Білий Янгол" вмовляють родини з дітьми, які раніше відмовились від евакуації, виїхати з рідних домівок у Нетайловому, Кераміку, Первомайському Очеретинської громади. Їм вдалося переконати виїхати сім’ю з однорічною дитиною, повідомили в пресслужбі поліції Донеччини.

Поліцейські упродовж трьох місяців вмовляли маму однорічного малюка виїхати. Жінка погодилася на евакуацію та попросила приїхати за нею через тиждень.

У населених пунктах біля фронту немає світла й води, внаслідок постійних обстрілів зруйновані будинки.

"Батьки 12-річного хлопця підписали відмову від евакуації. Дитина близько року не навчається, не спілкується з однолітками. Поліцейські повідомили, що волонтери знайшли для сім’ї житло в безпечному місці – будинок зі всіма умовами. Однак дорослі не пристали на цю пропозицію", — сказано в повідомленні.

Також рятують маломобільних і хворих мешканців Авдіївки від щоденних авіаударів. Люди у місті живуть без комунікацій, медичної допомоги.

Що відомо про ситуацію в Авдіївці

13 квітня в Авдіївці знайшли 15-річного підлітка, батьки якого погодились на евакуацію. Всього у місті залишаються троє неповнолітніх юнаків, один з них 17-річний. Третього хлопця 12 років батьки приховують та кажуть, що вивезли сина до родичів.

12 квітня з прифронтової Авдіївки Донецької області поліцейські евакуювали 7 людей, серед них — одну людину з інвалідністю. На 13 квітня на евакуацію записалися 10 людей.

Читайте також

Дітей необхідно вивезти. У Слов'янську опікунів, що відмовляються від евакуації, позбавлять обов'язків — рішення комісії

Лишилось двоє. З населених пунктів Донеччини евакуювали родини з дітьми

Російські військові зруйнували два під'їзди багатоквартирного будинку в Авдіївці

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок