Куди можуть евакуюватись жителі Слов'янська у квітні

Куди можуть евакуюватись жителі Слов'янська у квітні

Куди можуть евакуюватись жителі Слов'янська у квітні
. Слов'янськ, евакуація. Фото: Facebook / Вадим Лях

У Слов'янську залишаються понад 50 тисяч мирних жителів. В Донецькій області триває обовязкова евакуація, як жителям Слов'янська виїхати з міста, повідомив начальник Слов'янської міської військової адміністрації Вадим Лях.

Сьогодні, 15 квітня, відправили рейс до Покровська на безплатний потяг до Львова. "У цьому випадку люди самі шукають житло і можуть вийти на будь-якій станції за розкладом прямування", — зазначили в МВА. Наступний рейс — у понеділок, 17 квітня.

З 18 квітня будуть рейси на поїзд до Житомирської області, де мешканцям Донеччини пропонують безкоштовне розселення, харчування та соціальні виплати. Також у квітні рейси будуть 22, 26 та 30 числа.

Як розповів Вадим Лях, сім'ї з дітьми безкоштовно розміщують у Львові на "Львів-арені" та забезпечують харчуванням, медобслуговуванням, соціальною допомогою. Також родини з трьома та більше дітьми мають можливість поїхати до Києва та розміститися в хостелі — з харчуванням, одягом для дітей та соціальним супроводом. За час перебування волонтери допомагають знайти роботу, — зазначив очільник громади.

"Маломобільним та лежачим мешканцям громади пропонується евакуація санітарним потягом до лікувальних закладів у західних областях країни. Волонтери, з якими співпрацює Слов'янська військова адміністрація, пропонують виїзд до Чехії та Польщі", — додав начальник МВА.

Запис на евакуацію — за телефонами гарячої лінії:

(099) 539 78 67

(099) 539 80 48

(066) 284 92 85

(095) 841 80 82

(099) 435 02 75

(099) 548 75 24

(099) 180 90 16

Що відомо про обстріли Слов'янська 14 квітня

Російські військові 14 квітня близько 16 години обстріляли Слов'янськ на Донеччині. Поцілили у багатоквартирні будинки, пошкодили приватні, понівечили будівлю школи. В одному з п'ятиповерхових будинків через влучання снаряда зруйновані верхні поверхи. Є травмовані та загиблі, серед них — діти. Дворічного хлопчика дістали з-під завалів, але він помер у швидкій. Суспільне зібрало все, що відомо про ракетний удар, який очільник МВА назвав одним з найбільш масованих від початку року.

Станом на 08:25 15 квітня, через атаку на місто 14 квітня загинули всього дев'ятеро людей, 21 мирний житель — поранений. Під завалами будинку залишаються ще п‘ятеро людей. Їхні особи встановлені. Немає відомостей щодо мешканців ще трьох квартир.

Читайте також

Розбір завалів будинку у Слов'янську триває добу. Шукають ще чотирьох людей. Що відомо

"Дім ходуном, полетіло скло". Місцеві розповіли про обстріл Слов'янська

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок