Стало відомо, скільки разів харківські швидкі виїздили до обласної інфекційної лікарні з квітня

Стало відомо, скільки разів харківські швидкі виїздили до обласної інфекційної лікарні з квітня

Стало відомо, скільки разів харківські швидкі виїздили до обласної інфекційної лікарні з квітня
.

З 1 квітня по 17 червня бригади швидкої у Харкові здійснили 1506 виїздів за пацієнтами, яких доправили до Харківської обласної інфекційної лікарні. Клініка була першою опорною у прийомі хворих на коронавірус.

Про це Суспільному повідомили у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у відповідь на інформаційний запит.

"Бригадами було здійснено у квітні 2020 року 421 виїзди на шпиталізацію до КНП "Обласна клінічна інфекційна лікарня" та у червні 2020 року до 17 червня 2020 року (дата направлення запиту Суспільного — ред.) включно 567 виїздів на шпиталізацію до КНП ХОР "ОКІЛ", — йдеться у відповіді директора Центру Віктора Забашти.

У травні до інфекційної лікарні на шпиталізації швидка виїздила 518 разів, уточнив Забашта.

За 17 днів червня найбільше виїздів швидкої до інфекційної лікарні було 11.06 — 55, йдеться у відповіді на запит.

У цей же період 2019 року (квітень-червень) з пневмоніями, ГРВІ до обласної інфекційної лікарні на шпиталізацію приїздили 121 раз, розповів Забашта. Він зауважив, що торік з діагнозами пневмонія та ГРВІ шпиталізували й до пульмонологічних відділень інших лікарень. Цього ж року, за протоколом, пацієнтів з ознаками ГРВІ та пневмоніями везуть до інфекційної лікарні.

Що відомо

  • У червні у першій опорній лікарні у боротьбі з COVID — обласній інфекційній — Cуспільному повідомляли про збільшення кількості пацієнтів і перевантаження медзакладу: в окремі дні лікарня приймала понад 50 швидких, 19 червня — 63. Як працює приймальне відділення обласної інфекційної лікарні — відео.
  • З початку пандемії на Харківщині підтвердили 2171 випадки, у т. ч. 84 — летальні, 1103 — одужання.

Автори: Юлія Давидова, Марина Верещака

На початок