Черга швидких: як працює приймальне відділення інфекційної лікарні у Харкові

Черга швидких: як працює приймальне відділення інфекційної лікарні у Харкові

Черга швидких: як працює приймальне відділення інфекційної лікарні у Харкові
.

В період епідемії COVID-19 кількість рейсів швидкої допомоги до Харківської обласної інфекційної лікарні в окремі дні сягала 80-90. За останню добу медзаклад прийняв 63 швидкі.

Про це Суспільному 20 червня повідомила заступниця директора медзакладу Валентина Маслова.

За її словами, потік швидких виникає у період спалахів, але порівнювати із спалахами кишкових інфекцій або грипу — важко, кількість госпіталізацій збільшилася.

"За учорашню добу 63 швидкі. Госпіталізовано 29", — повідомила Валентина Маслова.

19 червня в другій половині дня знімальна група Суспільного спостерігала за роботою приймального відділення інфекційної лікарні близько шести годин. За цей час прибуло 17 машин екстреної допомоги.

  • На відео — три години роботи приймального відділення: проїхало 10 швидких. Це означає, кожні 20 хвилин в інфекційній лікарні — новий пацієнт. Не всі з них хворі на коронавірус. Але усі мають симптоми. І кожного треба оглянути, оформити й призначити лікування

У приймальному відділенні лікар або медсестра скеровують пацієнтів до вільних боксів на огляд. Пацієнтам із симптомами коронавірусу роблять тести, за необхідності проводять рентген. Процедура й очікування на результати займає час, тому на території лікарні утворюється черга з машин медичної допомоги. Швидкі дезінфікують, бригади перебувають в очікуванні.

Черга швидких: як працює приймальне відділення інфекційної лікарні у Харкові

Пацієнтів, які одужують, виписують або направляють на долікування в інші медзаклади: 17 і 13 лікарні. За інформацією Валентини Маслової, на ранок 20 червня до Харківської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано 219 людей.

Що відомо

  • Харківська обласна інфекційна лікарня — основний опорний медзаклад у Харкові, що приймає хворих на коронавірус і пацієнтів з підозрою на COVID. Розрахована за штатом на 200 пацієнтів лікарня, в окремі дні приймала понад 240 пацієнтів, 18 червня їх було 260.
  • Відділення інтенсивної терапії з 6 ліжок розширили до 12. Директор інфекційної лікарні Павло Нартов не виключив, що реанімацію розширятимуть ще.
  • Анестезіолог-консультант обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов заявляє: доставити ліжка у лікарню — не проблема, йдеться про навантаженість на лікарів, їх мало, вони залучаються до оглядів пацієнтів у приймальному відділенні. "Вони не можуть виконати на 100% свої завдання, свої необхідні дії, адже вони не встигають!... Це буде дуже швидкий огляд, дуже автоматичні дії, тому що часу на роздуми, на індивідуалізацію, щоб посидіти з хворим, не буде", — каже Корсунов.
  • 19 червня голова Харківської ОДА Олексій Кучер пообіцяв, що до понеділка приймати хворих на коронавірус почне Чорнобильська лікарня.
На початок