З російського полону звільнили матір 6-річного Єгора, який просив Путіна повернути її

З російського полону звільнили матір 6-річного Єгора, який просив Путіна повернути її

З російського полону звільнили матір 6-річного Єгора, який просив Путіна повернути її
.

Із російського полону 10 квітня звільнили черкащанку Аліну Малешко-Габурич. Її повернули в межах обміну, разом з іншими захисниками.

Інформацію про це Суспільному підтвердила речниця Територіального центру комплектування в Черкаській області Аліна Кривошея.

Аліна Малешко-Габурич — матір Єгора, який просив у Путіна повернути маму з полону.

Батьки Єгора перед самим початком повномасштабної війни привезли сина до батьків — бабусі та дідуся, які живуть на Черкащині. Війна їх застала у Маріуполі.

"Вадим та Аліна — вони разом були в Маріуполі. 23 квітня Вадим (син) попав під авіабомбу. Йому зробили операцію. На другий день його повинні були вивезти, але 26 квітня він помер", — розповіла бабуся Єгора — Ганна Габурич.

6-річний Єгор з Черкащини просить у Путіна повернути маму з полону

Мама Єгора – Аліна Малешко-Габурич, – потрапила у російський полон:

"Коли син помер, вона лишилася в Азовсталі, а 19 числа потрапила в полон. Не було звістки від неї. Втім 7 липня вона подзвонила батькові своєму, запитала як син. І більше ми нічого не знали про неї".

З російського полону звільнили матір 6-річного Єгора, який просив Путіна повернути її
МВС України

Дивіться, як 6-річний Єгор з Черкащини просить у Путіна повернути маму з полону. Повне відео:

Що відомо

  • Україна 10 квітня провела великий обмін полоненими. Вдалося повернути сотню людей, серед яких, зокрема, оборонці Маріуполя, "Азовсталі" та Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення та мають захворювання, написав голова ОП Андрій Єрмак.
  • З російського полону 3 квітня повернулися 12 українців: 10 військових і двоє цивільних. Серед них було п’ятеро важкопоранених. Десятеро оборонців належать до солдатського та сержантського складу. Вони були захоплені в полон, зокрема, у боях біля Бахмута, сіл Опитного та Оріхово-Василівки на Донеччині, поблизу Кремінної та Червонопопівки на Луганщині.
  • Під час чергового масштабного обміну 17 жовтня додому вдалося повернути 108 українських жінок, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.
  • Україні 13 жовтня під час чергового обміну вдалося звільнити з полону 20 людей: 14 з них — військові ЗСУ, 4 — бійці тероборони, один нацгвардієць та один військовослужбовець ВМС. Деякі з них були в колонії в Оленівці.
  • У межах обміну Україна повернула Героя "Азовсталі" з Умані Олександра Чепурка. Про це повідомили в пресслужбі Уманської міської ради.
  • В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука. За словами голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов, екснардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук був потрібен ФСБ, бо через нього йшло фінансування агентів РФ в Україні.
  • 21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову". Обмін відбувся у Чернігівській області. Загалом з російського полону звільнили 215 військових. З них 108 — бійці "Азову". Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії — вони повернулись за посередництва Саудівської Аравії.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок