Зателефонувала мамі: повернули додому 28-річну військову медикиню з Черкащини

Зателефонувала мамі: повернули додому 28-річну військову медикиню з Черкащини

Зателефонувала мамі: повернули додому 28-річну військову медикиню з Черкащини
. ФотоTelegram/Андрій Єрмак

У межах обміну 17 жовтня з російського полону повернули військову медикиню з Черкащини Марину Голінько. Про це в коментарі Суспільному повідомила її сестра Альона Коваль.

28-річна медикиня пів року була в полоні. Потрапила туди з Маріуполя.

Зі слів пані Альони, 17 жовтня сестра зателефонувала мамі.

"Марина подзвонила мамі зі словами: «Мамо, це я». Мама відповіла, що відразу по голосу її впізнала. Говорили 30 секунд. Сказала, що в Україні і телефон у них один, тому довго говорити не може. Телефони кожному ще не роздали. Сказала, що набере як тільки буде можливість".

"Не втрачають надію": родина медикині з Черкащини чекає її з полону

Наразі, додала Альона, вся родина у батьківській хаті чекає дзвінка Марини. Знали, що сьогодні буде обмін, тому чекали цього ще від ранку.

Що відомо

  • Про черговий масштабний обмін повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Всього додому вдалося повернути 108 українських жінок.
  • Зі слів Андрія Єрмака, це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні. 37 евакуйованих з "Азовсталі", 11 офіцерів, 85 — рядових та сержантів. Із них — 35 захисниць із ЗСУ, 32 — ВМС, 12 — ТРо, 8 — НГУ, включно з 2 із "Азову", 5 — ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних. Серед звільнених були дівчата, незаконно ув‘язнені в окупованих районах Донецької та Луганської областей, які потрапили в полон ще до широкомасштабного вторгнення. "Люди сиділи з 2019 року в псевдореспубліках за «надто проукраїнську позицію», яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані «шпигунство» та «тероризм»", — зазначив керівник Офісу президента.
  • Україні 13 жовтня під час чергового обміну вдалося звільнити з полону 20 людей: 14 з них — військові ЗСУ, 4 — бійці тероборони, один нацгвардієць та один військовослужбовець ВМС. Деякі з них були в колонії в Оленівці.
  • 21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову", повідомили Суспільному у полку. Обмін відбувся у Чернігівській області, повідомляють кореспонденти Суспільного. Водночас частина звільнених військових зараз в Анкарі, Туреччина.
  • Загалом з російського полону звільнили 215 українських військових. З них 108 — бійці "Азову". Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії — вони повертаються за посередництва Саудівської Аравії.
  • В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок