Людей, яких не пропустили окупанти, відправили на обсервацію

Людей, яких не пропустили окупанти, відправили на обсервацію

Людей, яких не пропустили окупанти, відправили на обсервацію
. фото: Донецька ОДА

17 людей з 47, що застрягли у сірій зоні між КПВВ "Новотроїцьке" та блок-постом російських окупантів "Оленівка", 26 червня ввечері доправили до медичного закладу на обсервацію.

Про це повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Через те, що на підконтрольну Україні територію з сірої зони повернулось лише 17 людей з 47, яких пропустили українські прикордонники, на КПВВ залишили чергувати автобус.

"Залишили черговий автобус на КПВВ, який за потреби зможе доправити людей до місця проходження обсервації", - написав Кириленко.

За інформацією Благодійного фонду "Право на захист", на КПВВ "Новотроїцьке" поганий мобільний зв'язок, через що у людей виникають проблеми зі встановленням мобільного застосунку "Дій вдома" та його активацією.

"У деяких людей кнопкові телефони, в інших — застарілі моделі зі слабким зв’язком. Родичі та небайдужі люди привозили телефони, ми домовлялися з прикордонниками, щоб їх дозволили передати тим, хто застряг між двох КПВВ. З вчора на сьогодні люди ночували біля КПВВ. Там була і вагітна жінка, і діти, і люди літнього віку ", - розказав монітор маріупольського офісу БФ "Право на захист" Денис Ярошенко.

За інформацією ГУ ДСНС України у Донецькій області, у наметах рятувальників, що встановленні на КПВВ "Новотроїцьке" та "Мар'їнка" 26 червня на ніч залишилось 37 людей, серед них двоє дітей.

Нагадаємо, що громадяни, які слідують з тимчасово окупованої території України пропускається на підконтрольну українській владі територію лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням додатку "Дій вдома", або обсервації. Ця норма не стосується тих, хто їде складати ЗНО.

Що відомо

На початок