Внаслідок ранкового обстрілу Станіслава на Херсонщині поранені жінка та двоє дітей

Внаслідок ранкового обстрілу Станіслава на Херсонщині поранені жінка та двоє дітей

Внаслідок ранкового обстрілу Станіслава на Херсонщині поранені жінка та двоє дітей
. Херсонщина. Зруйнований будинок, паркан внаслідок російський обстрілів у Посад-Покровському, квітень 2023 Фото: Суспільне Херсон

Російські війська зранку 7 квітня обстріляли з артилерії Станіслав. Снаряд влучив у житловий будинок, там перебували мати і двоє дітей, повідомив у Telegram керівник ОВА Прокудін.

"Було два "прильоти", кажуть, що три, але я вже не чула. Коли отямилась, стеля лежала на мені, і на дітях. Мені менше дісталось, діти більше постраждали. Чоловік швидко витяг дітей, а сусідка викликала "швидку", розповіла пресслужбі ОВА жителька Станіслава Тетяна.

Як повідомила Суспільному директорка обласної дитячої лікарні Інна Холодняк, дітей з мамою доставили в Херсонську обласну дитячу лікарню. Медики оцінюють стан жінки та трирічного сина як середньої важкості. Десятирічна донька важко поранена.

"Мама має черепно-мозкову травму і контузію. Син трьох років – закриту черепно-мозкову травму, множинні поранення обличчя, тулуба і стегна. Стан дівчинки – важкий. Вона отримала тяжку мінно-вибухову травму, множинні поранення обличчя, тулуба, рук, ніг, рвану рану плеча та стегна, і скалки у черевній порожнині. Дівчинка перебуває в операційній, їй надають допомогу", говорить директорка обласної дитячої лікарні Інна Холодняк.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактом обстрілу Станіслава і поранення трьох людей.

Що відомо

  • Впродовж 6 квітня російська армія 46 разів обстріляла Херсонщину, використала для цього 258 снарядів. Поранені семеро людей.
  • 6 квітня на Херсонському напрямку російські війська нарощували оборонні рубежі і позиції. Обстріляли Антонівку та Херсон.
  • Вдень 6 квітня російські війська з артилерії вдарили поблизу одного з готелів та хлібозаводу у Херсоні. За попередніми даними, загиблих та поранених немає.
  • Ввечері 6 квітня російські війська тричі атакували Берислав, два рази Новоберислав та один раз — Козацьке. Наразі відомо, що поранено семеро людей. З них — шестеро у Зміївці та одна людина у Козацькому. Інформація по руйнуваннях уточнюється.

Читайте також

"Б'ють по сільськогосподарських площах, де люди намагаються відродити регіон". Гуменюк про обстріли Херсонщини

Російські війська атакували Херсонщину керованими авіабомбами. Семеро поранених

У лікарні помер чоловік, який отримав важкі поранення внаслідок обстрілу Берислава

Обстріли Берислава, Зміївки, Козацького. 408 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок