"Б'ють по сільськогосподарських площах, де люди намагаються відродити регіон". Гуменюк про обстріли Херсонщини

"Б'ють по сільськогосподарських площах, де люди намагаються відродити регіон". Гуменюк про обстріли Херсонщини

"Б'ють по сільськогосподарських площах, де люди намагаються відродити регіон". Гуменюк про обстріли Херсонщини
. ФОТО: УНІАН

Російська армія продовжує обстріли вздовж лінії фронту і в тилових районах. Зокрема б'ють по сільськогосподарських площах, там, де люди намагаються відродити регіон, і по підприємствах, де намагаються відродити економіку України, заявила в марафоні "Єдині новини" керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Ми продовжуємо контрбатарейну боротьбу, щоб відтіснити російські війська з лівого берега і мінімізувати обстріл правого. Саме тому вони застосовують літаки-винищувачі, з яких запускають керовані авіаційні бомби, і використовують безпілотники. Обстрілів ще багато — 50-60 за добу, і це досить потужні удари по мирному населенню", — сказала Гуменюк.

За її словами, керовані авіаційні бомби можуть сягати кількох десятків кілометрів від місця пуску. Так вони убезпечують свої літаки від роботи нашої ППО, а самі бомби можуть наносити досить суттєві руйнування, оскільки їх розривна сила дуже потужна, каже Гуменюк.

Що відомо

  • Впродовж 6 квітня російська армія 46 разів обстріляла Херсонщину, використала для цього 258 снарядів. Поранені семеро людей.
  • 6 квітня на Херсонському напрямку російські війська нарощували оборонні рубежі і позиції. Обстріляли Антонівку та Херсон.
  • Вдень 6 квітня російські війська з артилерії вдарили поблизу одного з готелів та хлібозаводу у Херсоні. За попередніми даними, загиблих та поранених немає.
  • Ввечері 6 квітня російські війська тричі атакували Берислав, два рази Новоберислав та один раз — Козацьке. Наразі відомо, що поранено семеро людей. З них — шестеро у Зміївці та одна людина у Козацькому. Інформація по руйнуваннях уточнюється.

Читайте також

Російські війська атакували Херсонщину керованими авіабомбами. Семеро поранених

У лікарні помер чоловік, який отримав важкі поранення внаслідок обстрілу Берислава

Обстріли Берислава, Зміївки, Козацького. 408 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок