З російського полону повернувся боєць з Кіровоградщини

З російського полону повернувся боєць з Кіровоградщини

Доповнено
З російського полону повернувся боєць з Кіровоградщини
. Бійці, яких звільнили з російського полону 3 квітня 2023 року. Фото: з телеграм-каналу Андрія Єрмака

З російського полону визволили жителя Кіровоградської області. Про це Суспільному розповів голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович. З неволі повернувся захисник Володимир Прядко з міста Світловодськ Олександрійського району.

Що відомо: 3 квітня з російського полону додому повернулися 12 українців: 10 військових і двоє цивільних. Серед них п’ятеро важкопоранених, повідомили у координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Чоловік вважався зниклим безвісти з 2 березня 2023 року після артобстрілу в районі села Дубово-Василівка Донецької області, розповіла речниця обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Руслана Францішкевич.

Нині Володимир Прядко перебуває в госпіталі у Дніпрі, розповів Суспільному міський голова Світловодська Андрій Маліцький. Чоловік 1974 року народження. "Він спортсмен, займався секцією боксу, представляв Світловодщину на обласних змаганнях і пізніше був суддею на усі міських змаганнях, – розповів голова. – Потім був воїном АТО, з 2019 року підписав контракт зі Збройними силами України. Інформація про його повернення з полону надійшла з обласної військової адміністрації, ми радіємо, чекаємо його вдома. Громада чекає свого захисника".

Загалом, з початку повномасштабної війни, з полону визволили понад 2 тисячі українців.

Що відомо

  • 8 березня з неволі повернули четверо захисників з Кіровоградщини.
  • З російського полону 16 лютого повернули сто українських військових та одного цивільного. Серед них – Ілля Миронов з міста Кропивницький та Євгеній Поліщук з Голованіського району.
  • З російського полону 4 лютого звільнили дев'ятьох бійців з Кіровоградської області.
  • З російського полону 14 грудня повернули 64 захисників України. Серед них – Віталій Вергун з міста Кропивницький
  • 1 грудня з російського полону звільнили 50 захисників України. З них двоє бійців з Кіровоградської області — Олександр Свербиус та Віктор Діконенко
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області за цим посиланням
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок