Хуліганство у церкві УПЦ(МП) в Хмельницькому: поліція порушила кримінальне провадження

Хуліганство у церкві УПЦ(МП) в Хмельницькому: поліція порушила кримінальне провадження

Оновлено
Хуліганство у церкві УПЦ(МП) в Хмельницькому: поліція порушила кримінальне провадження
. Фото: ФБ/Віктор Бурлик

Сьогодні, другого квітня у соцмережах з'явилось відео в описі до якого зазначено, що у Хмельницькому священники УПЦ(МП) у церкві побили військового. У поліції за фактом подій зафіксованих на відео відкрили кримінальне провадження. А патрульна поліція на місці події склала протокол про адміністративне правопорушення.

Відео на своїй сторінці у Фейсбук сьогодні, другого квітня, опублікував депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

У дописі Віктор Бурлик написав: "На відео військовий Артур Ананьєв який з початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт в складі 19 стрілецького батальйону. Отримав контузію та черепно-мозкову травму".

За фактом подій, які зафіксовані на відео, порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб, - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.. Наразі встановлюються усі обставини події, проводяться слідчо-оперативні заходи, прокоментувала Суспільному начальниця сектору комунікацій ГУ Нацполіції Хмельницької області Інна Глега.

За її словами, чоловік у військовій формі, який зафіксований на відео, поки до поліції із заявою про побиття не звертався.

Під час бійки на місце події виїхала патрульна поліція, розповідає Суспільному старша інспекторка пресслужби управління патрульної поліції в Хмельницькій області Вікторія Тимощук.

"Вранці 2 квітня до патрульної поліції надійшло повідомлення, що у церкві Хмельницького на вулиці Кам'янецькій чоловік, зі слів свідків події, вчиняє хуліганські дії: провокує конфлікт, намагається зірвати Богослужіння, розкидає церковні речі. Екіпажу патрульної поліції, що виїхав на місце події, свідки передали чоловіка у військовій формі, який, з їх слів, і вчиняв хуліганські дії у церкві. Зараз вирішується питання про притягнення громадянина у військовій формі до адміністративної відповідальності за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушенняДрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.".

На офіційній сторінці пресслужба Хмельницької єпархії УПЦ опублікувала допис, в якому йдеться про те, що чоловік у військовій формі вчинив напад на священнослужителя Свято-Покровського кафедрального собору, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє в присутності понад 100 парафіян. На місце події викликали поліцію й була повідомлена Служба Безпеки України.

"Дії молодика, який одягнув військову форму, хоч і не має ніякого відношення до військовослужбовців (так він особисто повідомив працівників поліції) є провокативними, принижують форму українського військового та прямо працюють на російську агресію, дестабілізуючи воєнний стан в Україні та розколюючи Український народ", — йдеться у дописі Хмельницької єпархії УПЦ.

Хмельницький священник написав заяву до поліції, щодо нападу на нього під час ранкового Богослужіння у хмельницькому Свято-Покровському кафедральному соборі, яке відбулось сьогодні, другого квітня.

Про це кореспондентці Суспільно Хмельницький розповів один зі священників собору Олександр Рибчинський. За його словами, напад на священника стався перед самим Євангелієм.

Поблизу хмельницького Свято-Покровського кафедрального собору, де вранці другого квітня, сталась бійка, станом на 16:00 зібралось близько 50 людей. Про це повідомляє кореспондентка Суспільно, яка наразі працює на місці події.

За її словами, люди кажуть, що хочуть почути пояснення, чому побили військового. З ними спілкується священник храму Олександр Рибчинський.

Чоловік у військовій формі — це колишній військовий, який добровольцем на початку повномасштабного вторгнення долучився до 19 стрілецького батальйону. Цю інформацію кореспондентці Суспільного Хмельницький підтвердив колишній командир 19 стрілецького батальйону Вадим Кривоклуб, який впізнав Артура Ананьєва на відео бійки з собору. За його словами, наразі Артур Ананьєв звільнений з військової служби за станом здоров’я.

Читайте також

  • У Хмельницькому молилися за військовополонених та зниклих безвісти
  • На Хмельниччині хочуть, аби УПЦ (МП) звільнила церкви заповідника "Кам`янець"

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок