У Хмельницькому молилися за військовополонених та зниклих безвісти

У Хмельницькому молилися за військовополонених та зниклих безвісти

У Хмельницькому молилися за військовополонених та зниклих безвісти
. Фото: Суспільне Хмельницький

У Хмельницькому молилися за зниклих безвісти та полонених військовослужбовців. Робили це у Свято-Успенському храмі вперше. Після молитви родичі військових спілкувалися зі священнослужителями та представником Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Говорили про те, що робити рідним після отримання звістки про зниклого безвісти чи полоненого військовослужбовця.

Про це Суспільному Хмельницький розповів архімандрит, військовий капелан Збройних сил України Даниїл Тарнавський.

Свого брата військового, який зник минулого місяця, шукає Наталя. Жінка каже, помолитися, аби він повернувся живим вона прийшла разом із матір’ю до храму.

"Вранці ще спілкувався з мамою, до вечора пропав із позиції. Знаймо, що він живий. Ми віримо в це. Були на молитві в місті, в церкву ходимо, в монастир їздимо. Ми віримо, що з Божою допомогою ми його знайдемо", — каже жінка.

Даниїл Тарнавський говорить, що зниклі безвісти військовослужбовці – особлива категорія людей, про долю яких невідомо.

"Ми не можемо здійснити чин заочного похорону над людиною, яка зникла безвісти, але не визнана тією, яка загинула. Власне, є суд, який визнає військовослужбовця тим, який загинув. Ще молимося за упокоєння душ спочилих рабів Божих, усіх воїнів, які загинули на війні цій російсько-українській. І всіх волонтерів, вбитих мирних людей", — розповідає Даниїл Тарнавський.

За зниклих безвісти та полонених військовослужбовців молитися будуть першого четверга кожного місяця
За зниклих безвісти та полонених військовослужбовців молитися будуть першого четверга кожного місяця. Фото: Суспільне Хмельницький

Після молитви родичі військових спілкувалися із представниками Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Заступник начальника центру Петро Кулик розповів, що робити рідним після отримання сповіщення про зниклого безвісти чи полоненого військовослужбовця.

"Після цього родичі з цим сповіщенням прямують до представників Національної поліції, відповідно за місцем проживання, пишуть заяву і здають зразки ДНК. Є такий шляховий лист для визначеної категорії населення, більш детально він розміщений на офіційній сторінці у Фейсбуці Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки", — розповідає Петро Кулик.

Як розповів Даниїл Тарнавський, у цьому храмі за зниклих безвісти та полонених військовослужбовців молитися будуть першого четверга кожного місяця.

Читайте також

  • Доля кубів Героїв у середмісті Хмельницького: чи пов`язаний демонтаж із Великоднім ярмарком
  • Батько 5 дітей з Хмельниччини пішов добровольцем до війська
  • На Хмельниччині релоковане підприємство з Донеччини ремонтує підіймачі до "Мрії"
  • Патріотичні принти на одязі: Як евакуювали підприємство й почали працювати у Хмельницькому
  • Від сільгосптехніки до бронежилетів. Історія хмельницького підприємця

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок