Через бойові дії шахти Донеччини скоротили видобуток вугілля на 44% — Донецька ОДА

Через бойові дії шахти Донеччини скоротили видобуток вугілля на 44% — Донецька ОДА

Через бойові дії шахти Донеччини скоротили видобуток вугілля на 44% — Донецька ОДА
. Шахтоуправління "Покровське". Фото: Facebook / ШУ "Покровське"

Через бойові дії на Донеччини видобуток вугілля на державних шахтах за перші три місяці 2023 року зменшився на 44% у порівняні з першими трьома місяцями попереднього року.

Про це під час брифінгу розказав директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОДА Артем Литвинов.

За його інформацією, зараз в регіоні працює 21 шахта, з них 15 державних. Видобуток вугілля зменшився на 44%. За три місяці 2023 року державні шахти видобули 275 тисяч тонн вугілля, що на 215 тонн менше ніж за три місяці 2022 року.

"У Вугледарі шахта Південнодонбаська та шахта імені Сургуя зараз припинили свою роботу. Доступу до цих шахт немає", — розказав Литвинов.

Як зазначив Литвинов, через бойові дії промислові підприємства Донеччини практично не працюють.

"Всі великі металургійні підприємства опинились на тимчасово окупованій території, або поблизу лінії зіткнення. Значна частина підприємств області зазнала пошкоджень від ракетних обстрілів, деякі підприємства перемістили свої потужності та здійснюють свою діяльність в інших регіонах України", — розказав він.

Що відомо

  • З 2014 року російські окупаційні адміністрації на окупованих територіях Донеччини та Луганщини припинили роботу 41 шахти.
  • На території Донеччини та Луганшини розташовано 127 шахт, дві тритини з них є державними. З початком російсько-української віни у 2014 році на окупованій території опинились 97 шахт. Більшість державних шахт є збитковими та існують за рахунок державних дотацій.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок