Результати матчів першого туру відбору Євро-2024 з футболу: хто очолив групу України і турнірна таблиця

Результати матчів першого туру відбору Євро-2024 з футболу: хто очолив групу України і турнірна таблиця

Результати матчів першого туру відбору Євро-2024 з футболу: хто очолив групу України і турнірна таблиця
. AP Photos

Перемога Північної Македонії та реванш Англії у грі проти Італії.

Відбір на чемпіонат Європи-2024 розпочався! У четвер, 23 березня, відбулися перші поєдинки відбору, зокрема два матчі були зіграні у групі С, де виступає збірна України.

У першому турі групі С між собою мали зустрітитися Північна Македонія та Мальта, а також Італія та Англія - фіналісти останнього Євро-2020. Саме результат цих поєдинків мав визначити проміжних лідерів групи.

Читайте також: Старт групи збірної України у відборі на чемпіонат Європи-2024: розклад і дати матчів

Англії вдалося взяти реванш у Італії за поразку у фіналі Євро-2020. Ще у першому таймі англійці відзначилися двічі у воротах італійців: рахунок на 13-й хвилині відкрив півзахисник Деклан Райс. А наприкінці тайму Гаррі Кейн реалізував пенальті та став рекордсменом збірної Англії за голами.

Проте після перерви Італія почала активніше грати біля воріт Англії. Спершу італійці скоротили відставання у рахунку - дебютант збірної Матео Ретегі пробив точно у дальній кут під час контратаки. А наприкінці тайму за три хвилини захисник Люк Шоу отримав дві жовті картки, залишивши англійців у меншості.

І все ж Англія змогла зберегти мінімальну перевагу над Італією та перервати серію без перемог в особистих зустрічах проти чинних чемпіонів Європи, яка налічувала шість поєдинків.

Італія - Англія 1:2

Голи: Ретегі, 56 - Райс, 13, Кейн, 44

У паралельному поєдинку перемогу здобула Північна Македонія. Після безгольової нічиєї у першому таймі господарі поля двічі відзначилися після перерви: рахунок відкрив Еліф Ельмас, а подвоїв Дарко Чурлінов.

Північна Македонія мала можливість стати лідером групи у разі перемоги з різницею у два м'ячі. Проте наприкінці зустрічі пропустила гол, хоч і втримала переможний результат.

Північна Македонія - Мальта 2:1

Голи: Ельмас, 66, Чурлінов, 72 - Яннік, 86

Проміжними лідерами групи С стали Англія та Північна Македонія, які мають однакову кількість очок та різницю м'ячів. Водночас, англійці свою перемогу здобули на виїзді.

Турнірна таблиця групи С

  1. Англія - 3 очки (1 матч), 2:1 (різниця м'ячів)
  2. Північна Македонія - 3 (1), 2:1
  3. Україна - 0 (0), 0:0
  4. Мальта - 0 (1), 1:2
  5. Італія - 0 (1), 1:2

Другий тур, 26 березня

  • Неділя, 26 березня, 19:00. Англія - Україна
  • Неділя, 26 березня, 21:45. Мальта - Італія
На початок