Кучер: Чорнобильцям відкрили корпус диспансеру, госпіталізувався один

Кучер: Чорнобильцям відкрили корпус диспансеру, госпіталізувався один

Кучер: Чорнобильцям відкрили корпус диспансеру, госпіталізувався один
.

Один корпус у Харківському обласному диспансері радіаційного захисту населення, опорного у боротьбі з COVID-19, відкрили для планових пацієнтів після протестів чорнобильців. Бажання пройти лікування виявила одна людина.

Про це на брифінгу в обласній інфекційній лікарні 16 червня сказав голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, передає кореспондент Суспільного.

"Ми вчора відкрили — надали їм можливість в іншому корпусі все ж таки бути госпіталізованими, тому що вони першочергове питання задавали — що вони не можуть отримувати належного медичного лікування. Після того, як ми відкрили, лиш 1 особа госпіталізована", — сказав Кучер.

Кучер: Чорнобильцям відкрили корпус диспансеру, госпіталізувався один
Олексій Кучер і Павло Нартов на брифінгу в інфекційній лікарні 16 червня.

Він також підтвердив, що частина лікарів диспансеру відмовилася працювати з хворими на COVID.

Свою думку щодо відкриття ще однієї лікарні для прийому хворих на СOVID висловив директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов.

"Якщо визначена лікарня [опорною], вона повинна працювати. І ці хворі повинні лікуватися як раз у цьому лікувальному закладі. У них багато точок доступу є до кисню, наприклад, у нас їх 18 по лікарні, у них 40. Ці хворі, які надходять до нашого стаціонару, їм потрібен кисень", — сказав Нартов.

"Ми можемо допомогти. У нас є засоби індивідуального захисту, ми можемо перерозподілити, якщо там буде недостатня кількість, ми це вже питання неодноразово обговорювали. Якщо буде не вистачати ШВЛів, ми можемо своїми ШВЛ з ними поділитися", — додав він.

Голова Харківської ОДА нагадав, що диспансер радіаційного захисту отримував благодійну допомогу.

"Вони приймали від благодійних організацій і засоби індивідуального захисту, і кисень проводили за гроші благодійників, а коли ми торкнулись питання прийняття вже хворих, застосування всього того, що було прийнято, ми бачимо цю реакцію. Я не думаю, що всі чорнобильці саме так думають", — сказав Кучер.

Чи відкриватимуть диспансер для прийому хворих, вирішать "найближчим часом", сказав голова обладміністрації.

"Я ж повідомив, для того, щоб нам послабити цю напругу, яка є в інфекційній лікарні, ця потреба є, але якщо зараз Чорнобильська залишиться без лікарів, ви ж розумієте, що лікувати нікому буде. Питання це найближчим часом буде вирішено", — сказав Олексій Кучер.

Що відомо

  • 11 червня голова Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що для приймання хворих на COVID відкриють диспансер радіаційного захисту населення. Рішення мають ухвалити найближчим часом. За словами Кучера, відкрити ще один заклад необхідно, оскільки обласна інфекційна лікарня більш як два місяці бере на себе основне навантаження.
  • 12 червня представники чорнобильських організацій Харкова пікетували Харківську облдержадміністрацію.
  • 15 червня чорнобильці під стінами диспансеру вимагали відкрити диспансер для обслуговування представників спільноти й виключити лікарню з переліку опорних у боротьбі з СOVID-19 .
  • Частина колективу Чорнобильської лікарні у Харкові не погодилася працювати із СOVID-хворими. За даними директорки медзакладу станом на 16 червня, це понад 50 медпрацівників.
На початок