Хмельницькі волонтери продають розписані шоломи і гільзи

Хмельницькі волонтери продають розписані шоломи і гільзи

Хмельницькі волонтери продають розписані шоломи і гільзи
. Фото: Суспільне Хмельницький

Розписані шоломи і гільзи продають на аукціонах Хмельницькі волонтери. У такий спосіб волонтери заробляють кошти для ЗСУ, адже донатів стало значно менше.

Про це Суспільному розповів президент благодійного фонду "Центр Добриня" Михайло Худзик.

"Каска в нас вже підготовлена, профарбована зсередини. І саме найперше — це ми беремо і її грунтуємо одним кольором, наприклад, білим. Беремо просто фарбу наносимо по всій касці, по всьому шолому ось так. І щоб була текстура рівномірна, просто потім беремо і ось так затамповуємо. І так все робимо по всьому шолому",— розповідає волонтерка Анна Аванесова.

Волонтерка розфарбовує шолом
Волонтерка розфарбовує шолом. Фото: Суспільне Хмельницький

Так демонструє початок розпису чергового шолому волонтерка Анна Аванесова. Каже, цей готує вже до Великодня. Далі показує шолом, який розмалювала найпершим.

"Я вирішила зробити наш логотип. Всім він сподобався. І зробила другий шолом в патріотичному стилі, який поїхав у США на благодійний аукціон. За вилучені кошти, де були роботи художників, митців, купили автомобіль швидкої допомоги, яий був переданий на Схід. І ми зрозуміли, що нам варто робити такі шоломи частіше для наших ярмарок, і всі кошти направляти на допомогу ЗСУ. І так почалася наша робота з розпису шоломів", — каже волонтерка.

Волонтери розмальовують шоломи та продають їх на аукціонах, щоб допомогти ЗСУ
Волонтери розмальовують шоломи та продають їх на аукціонах, щоб допомогти ЗСУ. Фото: Суспільне Хмельницький

За основу для розмальовування беруть старі каски, розповідає колишній військовий, а нині волонтер, Альберт Трунін.

"Це каска старого радянського зразка, які зараз непотрібні. Вони не витримують жодної кулі. Моя задача – готувати їх до того, щоб дівчата їх розмальовували. Я з середини відбиваю всі ці ремінці, заклепки. Потім перетворювачем іржі, чи кислотою, чи фосфорною кислотою, мию, фарбую, грунтую та віддаю їм", — розповідає Альберт Трунін.

До розпису шоломів долучилась викладачка Хмельницької художньої школи Любов Хворостюк зі своїми колегами. Каже: має у власному доробку вже два шоломи.

Окрім шоломів, волонтери розмальовують ще й гільзи
Окрім шоломів, волонтери розмальовують ще й гільзи. Фото: Суспільне Хмельницький

"Розписуючи шолом, я намагалась втілити ідею Ангела і Пташечки, як захисників, покривають наш спокійний сон, як дають надію нам на мирне небо та швидшу перемогу", — розповідає Любов Хворостюк.

Кошти, виручені з продажу розписаних шоломів і гільз, витрачають на невеликі щоденні запити військових, каже президент благодійного фону "Центр Добриня" Михайло Худзик.

"Підрахунку ми не ведемо, але, якщо приблизно, це більше тридцяти виробів шоломів і гільз. Їх ми продали на різного роду аукціонах і за кордоном теж. І зібрано десь більше, ніж сто тисяч гривень", — розповідає Михайло Худзик.

Читайте також

  • Здав плазму - пограй у шахи: у Хмельницькому стартувала спільна ініціатива медиків та спортсменів
  • У музеї Хмельниччини продають мистецькі роботи за донати на потреби ЗСУ
  • Хмельничанам та переселенцям пропонують навчитися скандинавській ходьбі та перевірити свій стан здоров’я

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок