На Донеччині скоїли замах на колишню полонянку "ДНР", жінка в лікарні

На Донеччині скоїли замах на колишню полонянку "ДНР", жінка в лікарні

На Донеччині скоїли замах на колишню полонянку "ДНР", жінка в лікарні
. Фото: Суспільне Донбас

У селі Іванопілля, що на Донеччині, на власному подвір'ї на розтяжці підірвалася Валентина Бучок, яка рік провела у полоні бойовиків. Наразі її відвезли у міську лікарню № 5. Про це повідомляє кореспондент Суспільного з місця події.

За словами медиків, 54-річну Валентину Бучок прооперували. Вона знаходиться у хірургічному відділенні Костянтинівської лікарні.

"Жінка була шпиталізована з численними уламковими пораненнями рук, ніг, живота, грудей, обличчя, кров з тулуба, не проникаюча в черевну порожнину, грудну порожнину не проникаючі, без пошкодження великих судин. Усе зробили. Первинна хірургічна обробка. Рани всі зашиті. Госпіталізована. Крововтрати великої немає. У неї стан середньої тяжкості.", - розповів Суспільному хірург Віктор Волобуєв.

За даними поліції Донеччини, попередня правова кваліфікація події - ст. 15, ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Валентину Бучок бойовики звинуватили в шпигунстві у 2017 році та тримали у полоні майже рік. Під час обміну заручниками 27 грудня 2017 року її звільнили з полону бойовиків. За словами жінки, їй погрожують не перший раз після звільнення. Спочатку вбили її кота, а потім підпалили будинок. 15 жовтня 2019 року на подвір’я будинку Валентини невідомі підкинули гранату.

На початок