Іспанія планує передати Україні ще 4 танки Leopard

Іспанія планує передати Україні ще 4 танки Leopard

Іспанія планує передати Україні ще 4 танки Leopard
. Бойовий танк Leopard 2. Фото: Philipp Schulze / picture alliance via Getty Images

Іспанія обіцяє передати Україні ще чотири танки Leopard 2, таким чином збільшивши кількість відповідних машин, призначених для українських Сил оборони, до десяти.

Про це повідомляє видання El Espagnol із посиланням на міністерку оборони Іспанії Маргариту Роблес.

Зазначається, що відповідну обіцянку про збільшення кількості танків Роблес дала під час десятого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" сьогодні 14 березня.

Читайте також: Є рішення: Зеленський прокоментував результати засідання у форматі "Рамштайн"

Крім того, міністерка розповіла про плани поставити в Україну нову партію бронетранспортерів M113, однак яка кількість передбачається наразі невідомо.

Що відомо про "Рамштайн-10"

15 березня 2023 року відбулося десяте засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Цього разу зустріч пройшла в онлайн-форматі.

За підсумками "Рамштайну" міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Швеція передасть Україні 10 танків Leopard та ключові компоненти засобів протиповітряної оборони, а Норвегія — 2 системи NASAMS

Перед відкриттям 10-го засідання Контактної групи з питань оборони України Остін заявив, що 9 країн взяли на себе зобов'язання надати понад 150 танків Leopard.

Що відомо про танк Leopard 2

Leopard 2 — основний бойовий танк, створений німецьким підприємством Краус-Мафай. Він став наступником успішної розробки тієї ж фірми — основного бойового танку Leopard 1. Виробництво Leopard 2 розпочалось у 1979 році. Взятий на озброєння збройних сил Австрії, Канади, Чилі, Данії, Фінляндії, Німеччини, Греції, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Сінгапуру, Швейцарії, Швеції, Іспанії та Туреччини.

Читайте також

10 перших українських екіпажів завершують навчання на танках Leopard в Іспанії

"Рамштайн-10" вселяє оптимізм — Резніков

Україна отримає те, що їй потрібно для оборони — Міноборони Нідерландів

На початок