Шеврон патрульного з Рівного фотографують на Антарктиді з пінгвінами. Чому так сталось

Шеврон патрульного з Рівного фотографують на Антарктиді з пінгвінами. Чому так сталось

Шеврон патрульного з Рівного фотографують на Антарктиді з пінгвінами. Чому так сталось
. Фото: Instagram mitya.zinoviev

Шеврон патрульного поліцейського з Рівного фотографують на станції Академік Вернадський на Антарктиді. Історію, як цей елемент одягу потрапив туди та чому він став об’єктом фотографування, у своєму Instagram розповів конструктор Мітя Зінов’єв — один зі співавторів артінсталяції, яку встановили на материку до 160-річчя Вернадського.

У своїй розповіді Мітя Зінов’єв зазначив, що шеврон потрапив до нього під час проїзду Рівненщини перед відправленням на Антарктиду. Сталось усе на трасі Київ — Чоп в комендантську годину. Під час зупинки полісмен запитав, куди водій прямує. Коли почув, що в Антарктиду, то пішов за алкотестером Драгер. Патрульний повернувся із напарником і водій знову пояснював, куди їде.

“Я, так само спокійно, тримаючи руки на кермі, відповідаю, що їду в Антарктиду і кожна хвилина затримки мені як серпом по одному місцю, бо зараз я в Рівному, а рейс за 14 годин з Будапешту. Ось документи, ось дозвіл на пересування, ось все що треба, давайте трубку можу задути, і тд”, — йдеться у розповіді.

Коли поліцейські переконались, що водій каже правду, один із патрульних запитав: “Ну добре…а шеврон сфоткаєте з пінгвінами? Нашому підрозділу приємно буде”.

Шеврон патрульних з Рівного фотографують на Антарктиді з пінгвінами. Чому так сталось
Шеврон патрульних з Рівного фотографують на Антарктиді з пінгвінами. Чому так сталось. Фото: Instagram mitya.zinoviev

Мітя Зінов’єв на прохання пристав, взявши шеврон, який патрульний зняв із рукава. Викладаючи фото уже з Антарктиди, конструктор пообіцяв на звороті заїхати на пост патрульних, віддати шеврон та сувеніри від полярників, яким, з його слів, ця історія також сподобалась.

Українська полярна станція Академік Вернадський

Академік Вернадський — єдина українська антарктична станція. Розташована на мисі Марина острова Галіндез за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова. Вона працює постійно і є метеорологічною та географічною обсерваторією. Головне призначення станції — проведення наукових досліджень в Антарктиді. Для виконання цього завдання підпорядковано всю життєдіяльність станції та Національного антарктичного наукового центру.

Вона була заснована в 1947 році як британська станція Фарадей. У лютому 1996 року Велика Британія передала її Україні. Станцію перейменували на честь видатного українського вченого, академіка Володимира Вернадського, першого президента Національної академії наук України.

Читайте також

  • "Ми людей не принижуємо — просто інформуємо": чому у Рівному встановили білборди "про аборти та прокляття нації"
  • На Рівненщині відкрили меморіал нацгвардійцям, які загинули під час ракетного удару по телевежі
  • "До тисячі гривень за зміну": у Рівному знову шукають водіїв автобусів. Які причини
  • "Приходимо, щоб нагрітися": в ОВА пояснили, як довго працюватимуть на Рівненщині пункти незламності
  • На Рівненщині посадовиця шахраювала з оплатою клієнтів за адмінпослуги. У поліції розповіли, як працювала схема

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок